Libnet.ro
UNICEF

00:08

Semnificatiile victoriei lui Obama pentru Romania/ Vizite americane importante la Bucuresti si resetarea relatiilor dintre Traian Basescu si Victor Ponta

Hotnews Hotnews,
Semnificatiile victoriei lui Obama pentru Romania/ Vizite americane importante la Bucuresti si resetarea relatiilor dintre Traian Basescu si Victor Ponta

Democratul Barak Obama a castigat alegerile din 6 noiembrie, adjudecandu-si al doilea mandat de presedinte al Statelor Unite in fata republicanului Mitt Romney. Pentru Romania e o veste buna, in ciuda unor opinii potrivit carora sub o administratie republicana altele ar fi fost relatiile cu Washington-ul, altfel ar fi fost abordate relatiile cu Europa de Est. Marele avantaj al Romaniei este ca aceasta administratie reconfirmata cunoaste deja problemele de la Bucuresti. Altfel spus, vom fi scutiti de traversarea unei perioade tampon, de asezare a unei noi administratii, intr-un moment cheie pentru Romania, reprezentat de alegerile din 9 decembrie. Faptul ca exista continuitate peste ocean este in avantajul nostru. Partenerii de dialog nu se schimba, cel putin la Washington, iar administratia Obama a demonstrat ca a inteles perfect ce se intampla in Romania. continuă pe Hotnews

Semnificatiile victoriei lui Obama pentru Romania/ Vizite americane importante la Bucuresti si resetareea relatiilor dintre Traian Basescu si Victor Ponta

Democratul Barak Obama a castigat alegerile din 6 noiembrie, adjudecandu-si al doilea mandat de presedinte al Statelor Unite in fata republicanului Mitt Romney. Pentru Romania e o veste buna, in ciuda unor opinii potrivit carora sub o administratie republicana altele ar fi fost relatiile cu Washington-ul, altfel ar fi fost abordate relatiile cu Europa de Est. Marele avantaj al Romaniei este ca aceasta administratie reconfirmata cunoaste deja problemele de la Bucuresti. Altfel spus, vom fi scutiti de traversarea unei perioade tampon, de asezare a unei noi administratii, intr-un moment cheie pentru Romania, reprezentat de alegerile din 9 decembrie. Faptul ca exista continuitate peste ocean este in avantajul nostru. Partenerii de dialog nu se schimba, cel putin la Washington, iar administratia Obama a demonstrat ca a inteles perfect ce se intampla in Romania.

Traian Basescu il felicita pe Obama pentru victorie: Imi exprim convingerea ca vom continua si vom consolida dialogul nostru apropiat

Presedintele Traian Basescu i-a transmis miercuri un mesaj de felicitare lui Barack Obama, cu ocazia realegerii sale in functia de presedinte al SUA, informeaza Administratia Prezidentiala. Presedintele Basescu si-a exprimat increderea ca dialogul apropiat dintre Romania si SUA va continua si va fi consolidat si ca cele doua tari vor lucra impreuna pentru a consolida parteneriatul strategic si legaturile de prietenie dintre tarile noastre. Doresc sa va asigur ca parteneriatul transatlantic are o importanta fundamentala pentru Romania, in calitatea sa de membru al NATO si al UE. Seful statului l-a asigurat pe liderul de la Casa Alba atat campania sa electorala cat si determinarea de a va indrepta spre o noua viziune a Americii in care prosperitatea este impartasita tuturor, au atras atentia romanilor si a natiunilor din intreaga lume.

Geoana, despre alegerile prezidentiale din SUA: Interesul Americii pentru Romania ramane ...

Fostul presedinte al Senatului Mircea Geoana a salutat, miercuri, realegerea lui Barack Obama ca presedinte al Statelor Unite. Geoana considera ca, indiferent de cine se afla la Casa Alba, interesul aratat de administratia SUA fata de Romania va fi intotodeauna ridicat. Avem 50 de ani de parteneriat strategic cu americanii si sunt convins ca, daca ne vedem de treaba indiferent de cine este la Casa Alba, interesul pentru Romania ramane ridicat, a declarat Mircea Geoana la postul de .

Benjamin Netanyahu il felicita pe Barack Obama pentru victorie.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a felicitat miercuri pe presedintele american Barack Obama pentru victorie, afirmand ca alianta strategica dintre Israel si Statele Unite este mai puternica decat oricand, relateaza AFP, potrivit Mediafax. Voi continua sa colaborez cu presedintele Obama pentru a asigura interesele vitale ale securitatii Statelor Unite si Israelului, a promis intr-un comunicat Netanyahu, ale carui relatii cu presedintele american reales sunt cunoscute ca fiind .

Vladimir Putin il felicita pe Obama pentru realegerea sa in functie.

Presedintele rus Vladimir Putin i-a trimis o telegrama miercuri presedintelui american Barack Obama pentru a-l felicita pentru realegerea sa in functie, a declarat purtatorul de cuvant de la Kremlin, Dmitri Peskov, informeaza AFP, potrivit Mediafax. De asemenea, Peskov a declarat pentru agentiile ruse ca in curand Putin il va felicita telefonic pe omologul sau american. Speram ca initiative pozitive vor fi dezvoltate si perfectionate in cadrul relatiilor bilaterale si cooperarii intre Rusia .

Blaga: Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui Basescu, ca va fi bine si pentru Romania, si ...

Liderul PDL Vasile Blaga ii ureaza presedintelui Traian Basescu sanatate si implinirea dorintelor si spune ca i-a trimis un buchet de flori, potrivit Mediafax. II urez sa-i dea Dumnezeu sanatate, sa i se implineasca dorintele, ca va fi bine si pentru Romania, si pentru ARD. I-am trimis un buchet de flori, a afirmat Blaga, duminica, intr-o conferinta de presa. La randul sau, presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a spus ca ii ureaza sefului statului La multi ani! si sanatate. In opinia .

Mark Gitenstein: Am o profunda afectiune pentru Romania. Cel mai mare defect al romanilor - pesimismul

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, aflat la finalul mandatului sau, a declarat, in emisiunea Dupa 20 de ani difuzata duminica de PRO TV, ca are o profunda afectiune pentru Romania si pentru romani, aratand insa ca cel mai mare defect al acestora este pesimismul.

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti: Am o profunda afectiune pentru Romania. Cel mai mare defect al romanilor, pesimismul

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, aflat la finalul mandatului sau, a declarat, duminica, intr-o emisiune televizata, ca are o profunda afectiune pentru Romania si pentru romani, aratand insa.

Dolarul s-a depreciat fata de euro dupa anuntul victoriei lui Obama

Dolarul s-a depreciat fata de euro, la Tokyo, dupa anuntarea de catre televiziunile americane a victoriei lui Barack Obama in alegerile prezidentiale din SUA, relateaza sursele de presa.

Afganistanului nu-i pasa de realegerea lui Barack Obama pentru ca SUA au ...

Realegerea presedintelui american Barack Obama a fost primita cu indiferenta in Afganistan, unde populatia se teme ca tara va cadea din nou prada razboiului dupa retragerea trupelor occidentale prevazuta pentru sfarsitul lui 2014, relateaza AFP, potrivit Mediafax. Barack Obama si rivalul sau republican au fost de acord cel putin asupra unui punct in timpul maratonului electoral: retragerea militarilor americani pana la sfarsitul lui 2014, chiar daca prima putere mondiala nu a reusit sa-i .

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:08

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2146 seconds )