Libnet.ro
UNICEF

01:05

Superstitii si obiceiuri de Sfantul Andrei, Cap de Iarna. Noaptea in care lupii, moroii si strigoii umbla printre romani

Adevărul Adevărul,
Superstitii si obiceiuri de Sfantul Andrei, Cap de Iarna. Noaptea in care lupii, moroii si strigoii umbla printre romani

Noaptea de Sfantul Andrei 29 spre 30 noiembrie) este considerata una dintre cele mai importante sarbatori ale romanilor, cu origini precrestine. Ultimile momente dinaintea iernii sunt incarcate de sacru si superstitii, de lupta dintre viata si moarte, cand strigoii si lupii coboara pe pamant si se amesteca cu cei vii. Pentru tot raul care putea sa cada pe capul omului in aceasta zi era folosit drept remediu usturoiul, aliment magic. continuă pe Adevărul

Traditii si obiceiuri de Sfantul Andrei: Peste 720.000 de romani isi sarbatoresc astazi onomastica

Pe 30 noiembrie romanii sarbatoresc Sfantul Andrei. Din anul 1995, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat ca sarbatoarea Sfantului Andrei sa fie.

Obiceiuri pentru noaptea de Sfantul Andrei. Ce fac fetele ca sa isi vada ursitul in vis si cum sa alungi strigoii

Pentru a ne feri de duhurile rele, in noaptea Sfantului Andrei usturoiul nu trebuie sa lipseasca din nicio casa. Din strabuni, oamenii pastreaza traditia si ung ferestrele si portile cu usturoi. in noaptea de Sfantul Andrei se spune ca spiritele mortilor bantuie prin locurile in care au trait, iar fetele de maritat isi vad ursitul in vis.

Traditii de Sfantul Andrei. Ce se intampla cu persoanele care dau imprumuturi in aceasta zi

Traditia spune ca, in noaptea de Sfantul Andrei, la hotarul dintre toamna si iarna, se leaga si se dezleaga vraji, iar sufletele mortilor bantuie pe Pamant. De Sfantul Andrei nu se da imprumut ori in dar caci vei pagubi.

Sfantul Andrei, ziua in care spiritele ies in lume, lupii vorbesc cu grai omenesc, iar fetele se dezbraca intre doua oglinzi

Sfantul Andrei este ocrotitorul romanilor, iar conform traditiei in nopatea de 29 spre 30 noiembrie lupii vorbesc cu grai omenesc, spiritele ies in lume, oamenii se apara de rele cu usturoi, iar fetele se dezbraca intre doua oglinzi.

Peste 800.000 isi sarbatoresc ziua, de Sfantul Andrei

Peste 800. 000 de romani isi sarbatoresc, miercuri, onomastica, de Sfantul Apostol Andrei. Dintre acestia, 1. 700 sunt in Armata, informeaza Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Apararii.

Marele pelerinaj de Sfantul Andrei, ocrotitorul romanilor

La pestera de langa comuna constanteana Ion Corvin, unde a salasluit in secolul al III-lea Sfantul Apostol Andrei, intaiul Ucenic al lui Iisus Hristos, se aduna an de an, la 30 noiembrie, credinciosi din toata tara.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2109 seconds )