Libnet.ro
UNICEF

05:00

Ziua Europei. Cele mai ciudate lucruri despre leaganul civilizatiei moderne

Adevărul Adevărul,
Ziua Europei. Cele mai ciudate lucruri despre leaganul civilizatiei moderne

Ziua Europei marcheaza sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand locuitorii Batranului Continent, dupa cum il numesc americanii, au simtit ca-si pot recupera vietile distruse de razboi. Si aveau dreptate. Exista multe lucruri minunat de ciudate care reprezinta Europa: cel mai mare, dar si cel mai mic stat din lume, cele mai lungi denumiri de orase sau locul nasterii celor mai mari imperii ale lumii. continuă pe Adevărul

Cele mai bune filme despre Al Doilea Razboi Mondial

In aceasta saptamana, Europa si intreaga lume aniverseaza 70 de ani de la incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Considerat cel mai mare si mai ucigator conflict neintrerupt din istoria omenirii, razboiul a lasat urme fara precedent la nivel geopolitic, tehnologic si economic, dar a constituit si un bun prilej pentru cineasti de a reconstitui, de-a lungul timpului, unele dintre cele mai importante evenimente ale sale.

Gabriel Oprea, mesaj de Ziua Europei: 9 mai inseamna 238 de ani de la castigarea Independentei, 70 de ani de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial si a 8-a aniversare a Romaniei ca membru al Uniunii Europene

Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, viceprim-ministrul a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 9 mai, in care arata ca , pentru Romania, aceasta zi inseamna 238 de ani de la castigarea Independentei,.

Avioanele viitorului - cum arata cele mai ciudate patente ale Airbus sau Boeing

Airbus si Boeing sunt cei mai mari producatori din domeniul aeronautic. Avioanele lor duc milioane de oameni dintr-un colt in altul al planetei. Patentele pe care le depun anual arata cum viseaza aceste firme la un viitor original.

Sarbatoare la metrou de Ziua Europei: Statiile vor gazdui culturile tarilor UE

Ziua Europei 9 mai) va fi sarbatorita in statiile de metrou prin evenimente reprezentative pentru cultura cate unei tari din Uniunea Europeana, informeaza Mediafax. Cei care vor calatori cu metroul vineri,.

Cele mai bizare hoteluri si localuri din Japonia: camerele pentru plans si cafeneaua pentru giugiuleala

Japonezii sunt renumiti pentru preferintele destul de neobisnuite care tin de cele mai diverse aspecte ale vietii de zi cu zi. Din aceasta categorie fac parte hotelurile si localurile cu tematici dintre cele mai ciudate.

Liderii politici romani, despre importanta zilei de 9 mai. Victor Ponta: Ziua Europei reprezinta momentul in care trebuie sa realizam potentialul important pe care U.E. continua sa il aiba

De ziua Europei, sambata, 9 mai, liderii politici din Romania au postat mesaje pentru fanii paginilor de Facebook. Astfel, premierul Victor Ponta a scris, pe site-ul de socializare, ca Ziua Europei reprezinta nu.

Ziua Europei. Ce evenimente vor avea loc sambata in Bucuresti si in tara pe 9 mai

Ziua Europei, sarbatorita pe 9 mai, este marcata atat in Bucuresti, cat si in cele mai importante orase din tara printr-o serie de evenimente militare, dar si prin concerte. Ziua Europei coincide cu Ziua Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Bucurestenii sarbatoresc sambata Ziua Europei. Cinci fanfare vor anima orasul

Pe 9 mai, de Ziua Europei, in Bucuresti vor fi organizate mai multe evenimente pentru a celebra si pentru a reaminti cele trei principii care stau la baza Uniunii Europene: unitate, respect si toleranta.

Elevii talentati din Galati vor fi premiati de Ziua Europei. Lista castigatorilor

In cadrul aceluiasi eveniment, publicul poate urmari un interesant spectacol de traditii ale minoritatilor etnice locale, precum si un simpozion despre Ziua Europei.

De Ziua Europei, Basescu face bilantul celor trei ani de guvernare Ponta. Un premier care n-ar fi trebuit sa fie in functie azi, 9 mai

De Ziua Europei, pe 9 mai, fostul presedinte Traian Basescu ii face analiza celor trei ani de mandat Guvernului Ponta, concluzionand ca actualul premier, pe care el insusi l-a desemnat in mai 2012, dupa motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu, si in decembrie 2012, dupa castigarea alegerilor de catre USL, n-ar fi trebuit sa fie in functie azi, 9 mai.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2069 seconds )