Libnet.ro
UNICEF

08:00

Activitatea de creditare din zona euro continua sa scada

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Activitatea de creditare din zona euro continua sa scada

Creditele acordate companiilor si gospodariilor din zona euro au scazut si in octombrie, pentru a 30-a luna consecutiv, chiar daca ritmul declinului a fost mai mic decat in septembrie, ceea ce inseamna ca Banca Centrala Europeana BCE) este presata in continuare sa adopte noi stimulente pentru sustinerea cresterii economice in regiune, transmite Reuters, conform Agerpres. continuă pe Ziarul Bursa

Inflatia din zona euro a scazut in noiembrie din nou la minimul ultimilor cinci ani

Inflatia anuala din zona euro a atins in noiembrie minimul ultimilor cinci ani, ceea ce amplifica presiunile asupra Bancii Centrale Europene de a extinde programele pentru sprijinirea recuperarii economice din regiune, relateaza Bloomberg, potrivit Mediafax.

Inflatia din zona euro a scazut in noiembrie din nou la minimul ultimilor cinci ani

Inflatia anuala din zona euro a atins in noiembrie minimul ultimilor cinci ani pentru a treia oara in acest an, intensificand presiunile asupra Bancii Centrale Europene de a extinde programele pentru sprijinirea recuperarii economice din regiune,.

Lazea (BNR): Dupa intrarea in zona euro nu vom avea timp sa ne relaxam

Economistul-sef al Bancii Nationale, Valentin Lazea, a atras atentia, joi, ca Romania nu va mai avea timp sa se relaxeze, dupa aderarea la zona euro, asa cum a facut dupa ce a aderat la Uniunea Europeana, scrie Agerpres. Dupa intrarea in Uniunea Europeana am avut timp sa ne relaxam. Dupa intrarea in zona euro nu mai avem timp, nu trebuie sa ne mai relaxam, va trebui sa tinem ritmul cu ceilalti, sa fim la fel de performati ca celelalte tari din zona euro', a avertizat Lazea, in cea de-a VI-a editie a Conferintei anuale a Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania AAFBR) cu tema 'Economia romaneasca intre macrostabilitate si microtensiuni'.

Euro continua sa scada

Moneda europeana s-a depreciat usor in sedinta valutara de marti, pierzand 0,09 bani in fata leului. Euro a ajuns astfel la valoarea de 4,4338 lei, dupa ce luni era cotat la nivelul de 4,4347 lei.

Inflatia in zona Euro, in scadere. Rata somajului nu se modifica

Inflatia in zona Euro a scazut in luna noiembrie, de la 0,4% la 0,3%, sugerand ca deflatia ramane o posibilitate demna de luata in calcul. Potrivit Eurostat, scaderea este determinata de scaderea.

Inflatia in zona euro, la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani

Rata anuala a inflatiei in zona euro s-a diminuat in luna noiembrie 2014 pana la 0,3%. Aceasta este cea mai redusa valoare din ultimii cinci ani, de la nivelul de 0,4% inregistrat in luna octombrie, arata.

Draghi: Incapacitatea de reformare pune in pericol zona euro. Lipsa reformelor structurale mareste riscul unor divergente economice permanente

Incapacitatea de a face reforme economice si de a proteja statele mai vulnerabile ar putea pune in pericol coeziunea esentiala a zonei euro, a declarat joi presedintele Bancii Centrale Europene BCE), Mario Draghi, intr-un avertisment dur.

Bucuresti: Incendiu la o casa din zona Baneasa. Trei persoane au fost evacuate

Un incendiu a izbucnit, marti, la o casa cu etaj din Sectorul 1, zona Baneasa din Bucuresti, trei persoane fiind evacuate. Casa se afla pe strada Somesul Rece, unde au fost trimise trei autospeciale de stingere, un.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,247 seconds )