Libnet.ro
UNICEF

12:30

Banca Mondiala si FMI intrerup finantarea pentru Republica Moldova din cauza nerespectarii angajamentelor

Adevărul Adevărul,
Banca Mondiala si FMI intrerup finantarea pentru Republica Moldova din cauza nerespectarii angajamentelor

Dupa Fondul Monetar International, Banca Mondiala a anuntat ca a blocat fondurile de 45 de milioane dolari pentru suportul bugetar din 2015, conditionand deblocarea acestuia de actiuni decisive pentru solutionarea problemelor din sectorul bancar al Republicii Moldova. Si UE ar putea intrerupe finantarea reformei justitiei, din cauza neonorarii angajamentelor. continuă pe Adevărul

Subiectele Zilei: Romanii nu mai au nevoie de pasaport pentru Republica Moldova; Ororile ascunse in inchisoarea CIA din Romania. Se faceau experimente pe oameni in centrele secrete de detentie; Inconstienta criminala a afaceristilor de fier vechi

Detalii din culisele operatiei foarte complicate de la Istanbul a premierului Victor Ponta. De ce nu are voie sa mearga la Guvern. Nitu ii ancheteaza pe judecatorii constitutionali care au invalidat referendumul pentru demiterea lui Basescu. Caz unic in analele Justitiei.

Creditorii externi intrerup finantarea Moldovei

Republica Moldova ar putea intra in imposibulitate de plata in cel mult opt saptamani. Anuntul a fost facut de postul german Deutsche Welle, care a dezvaluit ca FMI si Banca Mondiala au intrerupt.

Romanii nu mai au nevoie de pasaport pentru Republica Moldova. Decizia a fost aprobata de Guvernul de la Chisinau

Guvernul Republicii Moldova a aprobat in sedinta de astazi, 16 iunie, o hotarare prin care a anulat obligativitatea pasaportului la granita pentru cetatenii Uniunii Europene.

FMI si Banca Mondiala intrerup finantarea Republicii Moldova din cauza nerespectarii angajamentelor

FMI si Banca Mondiala si-au stopat proiectele de finantare a Republicii Moldova, iar UE ar putea intrerupe finantarea reformei justitiei, din cauza neonorarii angajamentelor, iar in aceste conditii, peste cel.

Creditorii internationali intrerup finantarea R. Moldova din cauza nerespectarii angajamentelor

FMI si Banca Mondiala si-au stopat proiectele de finantare a Republicii Moldova, iar Uniunea Europeana ar putea intrerupe finantarile necesare reformei justitiei, din cauza neonorarii angajamentelor. Peste cel mult opt saptamani, statul moldovean va.

Creditorii externi au inghetat relatia cu Republica Moldova: FMI si Banca Mondiala cer lichidarea bancilor devalizate, tara vecina ar putea intra in incapacitate de plata

Fondul Monetar International si Banca Mondiala si-au stopat toate proiectele de finantare cu Republica Moldova, iar Uniunea Europeana ar putea intrerupe finantarea reformei justitiei in aceasta tara din cauza neonorarii angajamentelor de catre autoritati. In aceste conditii, peste cel mult 8 saptamani, Republica Moldova va intra in incapacitate de plata, informeaza Timpul. md.

Tony Blair ofera consultanta guvernului roman prin intermediul unui contract incheiat cu Banca Mondiala

Publicatia britanica Daily Telegraph scrie, intr-un articol despre reteaua globala de consultanta pe care si-a construit-o fostul premier Tony Blair, acuzat de conflict de interese, ca acesta ofera servicii de consultanta guvernului roman prin intermediul unui contract de peste 1 milion de lire sterline incheiat de firma sa cu Banca Mondiala.

UPDATE Alegeri locale in Republica Moldova: Zinaida Greceanii, candidata socialistilor, pe primul loc la scrutinul pentru Primaria Chisinaului

Zinaida Greceanii, candidata Partidului Socialistilor din Republica Moldova PSRM) si fost premier, este favorita la functia de primar al Chisinaului dupa primul tur al alegerilor locale, desfasurat duminica. Ea il devanseaza pe primarul in exercitiu, liberalul Dorin Chirtoaca, indica rezultatele preliminare anuntate de Comisia Electorala Centrala dupa procesarea a 90,58% dintre procesele verbale, informeaza Unimedia. md. Zinaida Greceanii a obtinut 38,00%, iar Dorin Chirtoaca 36,10%. Greceanii si Chirtoaca vor merge in turul al doilea al alegerilor, clasandu-se la mare distanta de urmatorii candidati. Socialistii au obtinut si cel mai mare numar de mandate in Consiliul Municipal Chisinau. Alegerile locale din Republica Moldova au avut loc pe fondul demisiei prezentate vineri de catre premierul Chiril Gaburici si in contextul crizei financiare generate de disparitia unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc. Analistii politici considera ca de rezultatele alegerilor locale ar putea depinde si viitoarea coalitie majoritara de la Chisinau.

Republica Moldova organizeaza astazi alegerile locale

Republica Moldova organizeaza astazi alegerile locale generale, pentru primari si consilii locale. Conform Codului Electoral din Republica Moldova, primarii si consilierii se aleg prin vot universal, pentru un mandat de 4 ani.

Harta detaliata a alegerilor din Republica Moldova. Marea miza a votului: spre Rusia sau spre UE

Partidele pro-europene au castigat primul tur de scrutin din cadrul alegerilor locale generale in Republica Moldova, reusind sa obtina semnificativ mai multe mandate de primar si consilieri raionali decat partidele cu simpatii pro-ruse. In schimb, formatiunile pro-ruse au obtinut majoritatea mandatelor de consilieri muncipali si mai multe functii de primar in centrele urbane importante, cum ar fi Balti si Orhei. In cel de-al doilea tur de scrutin, cea mai importanta lupta electorala se va da la Chisinau, unde diferenta dintre candidatul Partidului Liberal Dorin Chirtoaca, primarul in functie, si Zinaida Greceanii, reprezentanta socialistiilor din Republica Moldova, este de mai putin de 2 puncte. Vezi rezultatele si harta votului din principalele localitati din Republica MoldovaDe ce votul moldovenilor din afara Chisinaului trebuie privit diferit fata de cel al cetatenilor capitalei.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2242 seconds )