Libnet.ro
UNICEF

05:00

Banca Nationala a Romaniei a inregistrat anul trecut pierderi de 1,25 miliarde lei

Adevărul Adevărul,
Banca Nationala a Romaniei a inregistrat anul trecut pierderi de 1,25 miliarde lei

Banca Nationala a Romaniei BNR) a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 1,25 miliarde de lei, atat din operatiunile de piata monetara, cat si din reevaluarea rezervelor valutare, potrivit raportului anual publicat de banca centrala, mai mult de jumatate fiind acoperita din rezervele statutare. continuă pe Adevărul

Masa monetara in sens larg, cu 6,5% mai mare decat anul trecut

Masa monetara in sens larg M3) a inregistrat, la sfarsitul lunii mai, un sold de 240. 837,4 milioane lei, cu 101,9 milioane lei mai mic decat in aprilie, dar cu 6,5% mai mare decat in mai 2013 5,5% in termeni reali), a anuntat astazi Banca Nationala a Romaniei BNR).

BNR- pierdere de 1,25 miliarde de lei anul trecut

Banca Nationala a inregistrat in 2013 o pierdere de 1,25 miliarde lei, potrivit Raportului anual difuzat vineri dupa pranz de Banca Centrala. Pierderile - care vor fi acoperite din profiturile viitoare- au fost generate in principal diferentelor nefavorabile din reevaluarea activelor si pasivelor in valuta dar si pierderii operationale a BNR, in suma de 224 milioane de lei, fata de profitul operational al anului anterior in suma de 1,5 miliarde lei ca efect al reducerii veniturilor operationale. BNR si-a marit in 2013 cu circa 50% veniturile din taxe si comisioane, dar acest lucru nu a fost suficient, potrivit cifrelor prezentate in raportul anual al institutiei conduse de Mugur Isarescu. Vezi in atasament Raportul BNR.

Vanzarile de tigari legale a scazut anul trecut cu 4%, dar cele de contrabanda si contrafacute au crescut cu 15%

Consumul de tigarete din Romania a ramas anul trecut relativ stabil, insa vanzarile legale au scazut cu 4%, in timp ce consumul de tigarete de contrabanda si contrafacute a crescut cu 15%, cauzand statului pierderi de 311 milioane de euro, potrivit unui studiu al KPMG.

Vanzarile de tigari legale au scazut anul trecut cu 4%, dar cele de contrabanda si contrafacute au crescut cu 15%

Consumul de tigarete din Romania a ramas anul trecut relativ stabil, insa vanzarile legale au scazut cu 4%, in timp ce consumul de tigarete de contrabanda si contrafacute a crescut cu 15%, cauzand statului pierderi de 311 milioane de euro, potrivit unui studiu al KPMG.

Victor Ponta: Probabil 2.500 angajati CFR Marfa isi vor pierde locul de munca. Am fost sabotati anul trecut

CFR Marfa va disponibiliza probabil 2. 500 de angajati, a declarat premierul Victor Ponta, care a sustinut ca acesta este pretul pentru faptul ca Guvernul a fost sabotat anul trecut in incercarea de a rezolva problemele companiei, relateaza Mediafax.

RAPORT Salariatii cu norma intreaga din Romania au lucrat anul trecut cele mai multe ore din Uniunea Europeana

Salariatii cu norma intreaga din Romania au lucrat anul trecut in medie 2. 099 de ore, cel mai mult in randul tarilor din UE, in timp ce liber-profesionistii romani, cu 2. 024 de ore, se numara printre europenii cu cea mai redusa activitate, potrivit institutului francez Coe-Rexecode.

Romanii au lucrat anul trecut cele mai multe ore din Uniunea Europeana

Angajatii din Romania au lucrat anul trecut in medie 2. 099 de ore, cel mai mult in randul tarilor din UE, in timp ce liber-profesionistii romani, cu 2. 024 de ore, se numara printre europenii cu cea mai redusa activitate, potrivit unei analize a institutului francez Coe-Rexecode .

Prabusiriea avionului Boeing 777 in San Francisco anul trecut, un mister

Agentia americana pentru Securitatea Transporturilor NTSB) a sugerat marti ca Boeingul 777 apartinand companiei Asiana care s-a prabusit in iulie anul trecut la San Francisco din cauza unei gestionari necorespunzatoare in carlinga si a unui sistem automatizat neinteles de catre piloti.

BNR a inregistrat pierderi de 1,25 miliarde lei in 2013, din operatiuni ca reevaluarea valutei

Banca Nationala a Romaniei a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 1,25 miliarde lei, atat din operatiunile de piata monetara, cat si din reevaluarea rezervelor valutare, potrivit raportului anual publicat de banca centrala, mai mult de jumatate.

Evaluarea Nationala 2014 Absolventii de clasa a VIII-a vor sustine maine examenul de Matematica. Ce s-a intamplat la evaluare anul trecut si care sunt regulile de examen

Absolventii claselor a VIII-a vor sustine maine, 25 iunie, examenul de Matematica. Astazi, Evaluarea Nationala 2014 continua cu proba scrisa la Limba si literatura materna. Examenul de Matematica va fi ultimul din cadrul Evaluarii Nationale. Proba incepe la ora 9:00 si dureaza 2 ore, iar elevii au voie sa foloseasca pentru redactarea rezolvarilor numai cerneala sau pasta de culoare albastra, pentru executarea desenelor folosesc numai creion negru si pot sa utilizeze instrumente de desen. Este primul an in care media de la Evaluarea Nationala are o pondere de 75% in media de admitere la liceu si al treilea an in care examenul se desfasoara in sali supravegheate cu camere video, ca la Bacalaureat. Descarca din articol Modele suplimentare de pregatire pentru examenul de Matematica - Evaluarea Nationala 2014.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2346 seconds )