Libnet.ro
UNICEF

21:30

Ce-au avut si ce-au pierdut romanii din Ucraina prin suspendarea legii minoritatilor.

România Liberă România Liberă,
Ce-au avut si ce-au pierdut romanii din Ucraina prin suspendarea legii minoritatilor.

Era sau nu buna legea minoritatilor din Ucraina? Romanii din tara vecina au pareri impartite despre recent suspendatul act normativ. Unii cred ca a fost doar teorie, neaplicata in practica, altii deplang lipsa de vointa in afirmarea identitatii nationale. S-ar putea spune, din primele reactii ale romanilor din Ucraina, ca nu plange nimeni in tara vecina dupa legea care acorda minoritatilor dreptul de a invata in propria limba, dar si de a vorbi in limba materna in institutiile statului. continuă pe România Liberă

O poveste cu visatori si profitori: Cum au participat romanii din Cernauti la revolta anti-Ianukovici

La Cernauti traieste una dintre cele mai importante comunitati romanesti din Ucraina. Ca sa isi apere interesele, romanii din Ucraina l-au votat pe Ianukovici. Acum ei au coborat insa in strada impotriva unui regim corupt. Spera ca schimbarile sa ajunga si la Cernauti. O poveste cu visatori si profitori de Laurentiu Diaconu-Colintineanu.

Schimbarea de putere de la Kiev aduce vesti proaste pentru romanii din Ucraina

Parlamentul ucrainean a decis azi abrogarea unei legi care permitea comunitatii romane foloseasca limba romana in afaceri, in scoli dar si in alte domenii. Astfel, romanii nu vor mai putea, spre.

Antonescu se intalneste cu romanii din Austria si cu presedintele Heinz Fischer.

Crin Antonescu va merge luni in Austria unde se va intalni cu presedintele Heinz Fischer, reprezentantii comunitatii romanesti din aceasta sara si cu industriasii austrieci. Liderul PNL va merge in Austria, la invitatia presedintelui Consiliului Federal, Michael Lampel. Programul vizitei oficiale include intalniri la nivel parlamentar, cu presedintele Consiliului National, Barbara Prammer, presedintele Consiliului Federal, Michael Lampel, cu reprezentanti ai Comisiei pentru afaceri europene .

ştiri de la România Liberă

actualitate, 21:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2233 seconds )