Libnet.ro
UNICEF

05:15

Cele mai frumoase locuri din judetul Braila

Adevărul Adevărul,
Cele mai frumoase locuri din judetul Braila

Cele mai frumoase locuri din judetul Braila. Asezat pe intinderile de stepa ale Baraganului, la confluenta Dunarii cu raul Siret, judetul Braila are atractii turistice precum Parcul Natural Balta Mica a Brailei, Manastirea Maxineni, Padurea Viisoara si centrul istoric al municipiului Braila, pentru a enumera doar cateva. continuă pe Adevărul

Cele mai frumoase palate din Romania

Cele mai frumoase palate din Romania. Cei mai multi dintre noi au vizitat Castelul Bran sau Castelul Peles, insa despre celelalte palate si castele mai putin cunoscute si poate mai impresionante decat cele populare putini dintre noi stiu.

Cele mai frumoase statiuni din nordul Africii

Cele mai frumoase statiuni din nordul Africii. Ultimele saptamani de vara nu trebuie sa treaca fara cateva zile de relaxare. Nordul Africii poate fi locul unde gasita o statiune care sa fie potrivita si pentru plaja, soare, dar si pentru vizitarea unor orase cu istorii deosebite.

VIDEO Istoria ne invata la a treia editie a Saptamanii Haferland: Cele mai frumoase sate din Transilvania isi asteapta vizitatorii la cel mai important eveniment cultural dedicat zonei sasesti

Istoria ne invata! este sloganul celei de-a treia editii a Saptamanii Haferland, cea mai mare sarbatoare dedicata sasilor din Transilvania si promovarii traditiilor din zona. In perioada 6-10 august, localitatile Fiser, Saschiz, Viscri, Crit , Mesendorf si Roades, altadata locuite de comunitatea saseasca, asteapta peste 1. 500 de turisti la Saptamana Haferland - cea mai mare sarbatoare a sasilor din Transilvania, care isi propune sa promoveze si sa pastreze vii traditiile acestora. O mare parte dintre sasii care au emigrat in Germania la inceputul anilor '90 revin anual acasa, pentru a participa la festival. Lor li se alatura sute de turisti dornici sa cunoasca traditiile, sa viziteze bisericile fortificate, sa asculte vechile povesti ale sasilor de la batranii din zona, putini la numar, care si le mai amintesc. Sunt traditii care s-au pastrat de sute de ani. Poate se gaseste cineva sa le duca mai departe, spune, cu speranta in glas, doamna Sofia 93 de ani), personalitate emblematica a satului Crit si povestitor remarcabil al oranduirii de altadata a sasilor din Transilvania.

Descopera cele mai frumoase constructii din Mallorca semnate de arhitecti de renume

Semnate de Antoni Gaudi, Pedro de Salva sau de artistul Rafael Mojer constructiile orasului Palma de Mallorca impresioneaza prin eleganta si detalii. Somptuozitatea palatelor, stilul unic al catedralelor si.

Cele mai urate locuri din Republica Moldova: sate parasite si blocuri pe cale de prabusire

Exista multe locuri in Republica Moldova care pot fi considerate urate, vina apartinand de cele mai multe ori autoritatilor si locuitorilor care permit degradarea lor.

Demnitarii Romaniei au cele mai nesimtite salarii din Europa: Discrepanta dintre veniturile elitei si ale cetateanului de rand, uriasa

Politicienii romani au printre cele mai mari salarii din Europa. Comparativ cu celelalte tari din Uniunea Europeana, in Romania, dupa cresterea indemnizatilor demnitarilor, exista ce mai mare discrepanta.

Care este orasul cu cele mai mari chirii din Romania

Municipiul Cluj-Napoca a devenit cel mai scump oras din tara pe segmentul chiriilor, cu diferente de pana la 8% fata de Capitala, se arata intr-o analiza asupra evolutiei chiriilor in marile orase .

Cele mai sexy femei din lume. Cine a fost in top in ultimii 20 de ani

De la Claudia Schiffer, Gillian Anderson sau Teri Hatcher si pana la Cheryl Cole, Mila Kunis ori Jennifer Lawrence, iata care au fost cele mai sexy femei din lume in ultimii 20 de ani! .

Una dintre cele mai puternice economii din lume se prabuseste

HSBC, a treia cea mai mare institutie financiara din lume, a decis sa isi suspende complet operatiunile din Brazilia si sa se retraga din aceasta tara. Astfel, 21. 000 de clienti, dintre care unii.

Cele mai bune statiuni din Costa Brava, pentru vacantele in familie

Prietenoasa cu cei mai mici membri ai familiei, cu plaje intinse si brodate de vegetatie, orase elegante si statiuni istorice, Costa Brava este cea mai inspirata alegere daca tanjesti dupa o vacanta linist.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,211 seconds )