Libnet.ro
UNICEF

01:05

Cele mai mari companii listate au mers impotriva economiei in primul trimestru

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Cele mai mari companii listate au mers impotriva economiei in primul trimestru

Economia Romaniei a urcat cu 2,1% in primul trimestru din acest an, insa evolutia pozitiva nu s-a vazut la nivelul celor mai mari zece companii de pe Bursa, care per ansamblu si-au redus profitul cu 1,6% in lunile ianuarie - martie 2013. continuă pe Wall-Street Ro

Romania are unul dintre cele mai mari procente de acoperire a depozitelor bancare garantate

Raportul dintre totalul resurselor Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar FGDB) si depozitele garantate se situeaza la 2,2%. Romania are astfel unul dintre cele mai mari procente din UE de acoperire a depozitelor bancare garantate. Potrivit legii care reglementeaza activitatea FGDB, pana la 30 aprilie, toate cele 32 de banci participante la schema de garantare au platit contributiile aferente anului 2013. Suma colectata la expirarea termenului de plata a fost de 446,7 milioane de lei, au transmis joi HotNews. ro, oficialii Fondului. Contributia platita de banci reprezinta 0,3% din total depozite garantate la 31 decembrie 2012.

FGDB: Tara noastra are unul dintre cele mai mari procente de acoperire a depozitelor bancare garantate

Raportul dintre totalul resurselor Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar FGDB) si depozitele garantate se situeaza la 2,2%, tara noastra avand, astfel, unul dintre cele mai mari procente din Uniunea Europeana UE) de acoperire a depozitelor bancare garantate, informeaza un comunicat de presa.

S-au cumparat imobiliare de circa 120 mil. euro la inceput de an: cele mai mari tranzactii

Investitiile din primul trimestru din Romania au totalizat 116 mil. euro, reprezentand o crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Sectorul de birouri a reprezentat 65,7% din volumul total, urmat de retail cu 21,4%, arata cel mai recent.

Cele mai valoroase 20 de opere din colectia Muzeului de Arta din Moldova au fost restaurate cu sprijinul financiar ale celei mai mari companii de asigurari

Picturile sunt opera unor artisti notorii din Republica Moldova precum Alexandru Climasevschi, Pavel Piscariov, Boris Nesvedov, Ana Baranovici, Dimitrie Sevastianov, Nicolae Coleadici, Glebus Sainciuc, Mihai Petric, Mihai Grecu.

Companiile romanesti isi rasplatesc actionarii cu unele dintre cele mai mari dividende din Europa

Cu randamente care sunt adesea peste dobanda bancara pe un an, iar in cazurile cele mai fericite o depasesc chiar si de trei ori, dividendele acordate de catre companiile romanesti sunt printre cele mai mari din Europa.

Companiile din Romania isi rasplatesc actionarii cu unele dintre cele mai mari dividende din Europa

Cu randamente care sunt adesea peste dobanda bancara pe un an, iar in cazurile cele mai fericite o depasesc chiar si de trei ori, dividendele acordate de catre companiile romanesti sunt printre cele mai mari din Europa.

Victimele celor mai mari calamitati din istorie, petrecute in urma cu 43 de ani la Satu Mare, au fost omagiate

Directorul adjunct al Muzeului Judetean Satu Mare, Radu Ardelean, a facut o scurta prezentare a evenimentelor petrecute acum 43 de ani, cand s-a abatut asupra municipiului Satu Mare cele mai mari calamitati naturale din toata istoria consemnata in documente.

Sperata pentru angajatii Mechel. Una dintre cele mai mari companii din Europa de reciclare vrea sa cumpere combinatele Otelul Rosu si Campia Turzii

Grupul german Scholz AG, unul dintre cei mai mari jucatori din Europa de pe piata reciclarii metalelor, a trimis proprietarilor combinatelor Mechel din Romania o scrisoare de intentie privind cumpararea unitatii din Otelul Rosu si a celei din Campia Turzii. Partenerul din Romania al Scholz a declarat pentru Adevarul ca nemtii vor sa continue productia, desi compania e cunoscuta mai ales pentru afacerile cu fier vechi pe care le deruleaza.

VIDEO INTERVIU Cercetator american despre gazele de sist: Europa pierde teren fata de SUA in industrie din cauza costurilor mari la energie / Cele mai multe probleme in exploatarea gazelor de sist sint scurgerile la suprafata

Europa incepe sa aiba probleme tot mai mari de competitivitate in industrie din cauza preturilor mari la energie gaze naturale, electricitate), in timp ce SUA atrag investitii majore tocmai datorita preturilor scazute, spune intr-un interiviu pentru HotNews. ro cercetatorul american Thomas Murphy. El declara ca dezvoltarea productiei de gaze de sist nu se poate face fara campanii sustinute de informare a publicului si vorbeste despre principalele probleme tehnice ale procesului tehnologic. Thomas Murphy mai spune ca integritatea standardelor si a inspectorilor este esentiala pentru a evita orice probleme si sustine ca temerile privind infestarea pinzei freatice cu substante nocive sint alimentate de dezinformarea practicata de unii militanti. Vezi in articol interviul VIDEO complet.

Procurorii cer pedepse mai mari pentru inculpatii din dosarul Transferurilor si confiscarea unor sume de bani

Procurorii cer pedepese mai mari pentru inculpatii din dosarul Transferurilor si inchisoare cu executare si pentru Gica Popescu si Jean Padureanu. Pentru Giovani Becali, magistratii solicita si o condamnare.

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2229 seconds )