Libnet.ro
UNICEF

13:30

Criza politica in Republica Moldova. Presedintele a respins candidatura lui Plahotniuc pentru functia de premier

Antena3 Antena3,
Criza politica in Republica Moldova. Presedintele a respins candidatura lui Plahotniuc pentru functia de premier

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a anuntat ca a respins candidatura lui Vlad Plahotniuc pentru functia de premier, candidatura ce a fost inaintata miercuri de Partidul Democrat PDM), si a. continuă pe Antena3

Criza politica in Moldova: Presedintele Nicolae Timofti a refuzat sa-l desemneze premier pe Vlad Plahotniuc pe motive de integritate / Noua majoritate parlamentara insista si il propune din nou pe Plahotniuc

Noua coalitie guvernamentala din Parlamentul Moldovei l-a propus de Vlad Plahotniuc drept premier, a anuntat astazi unul dintre liderii PD, partidul controlat de facto de oligarhul moldovean, insa presedintele Nicolae Timofti a respins candidatura lui Plahotniuc, principalul sau adversar politic, pentru functia de premier, a declarat pentru HotNews. ro Vlad Turcanu, purtatorul de cuvant al presedintelui. Timofti le-a cerut reprezentantilor coalitiei sa propuna un alt nume pana joi la ora 12. Timofti era obligat de o decizie a CCR sa accepte numele propus, daca propunerea vine din partea unei majoritati parlamentare - cum a fost cazul de fata. Vezi in text evenimentele unei zile decisive pentru Moldova:.

Republica Moldova asteapta deznodamantul negocierilor politice

Partidele politice din Chisinau isi pastreaza pozitiile in cadrul negocierilor pentru investirea unui nou guvern si nimeni nu a anuntat o cedare semnificativa.

Studiu: Republica Moldova trebuie sa ramana cu un sistem parlamentar

Republica Moldova trebuie sa isi mentina sistemul actual de guvernamant si nu ar trebui sa introduca un sistem bazat pe alegerea directa a presedintelui tarii de catre cetateni si sporirea puterilor sale. Formele de guvernamant care presupun concentrarea unui nivel sporit de putere in mainile presedintelui sunt contraproductive pentru tara noastra, releva un studiu realizat de catre Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului CReDO).

Numarul pasionatilor de robotica din Republica Moldova este in crestere. Poate aici este viitorul Steve Jobs

Opt licee din Republica Moldova au primit marti, 12 decembrie, cate sapte seturi de robotica care vor fi utilizate la cursurile optionale introduse deja in programul de invatamant al institutiilor. Investitiile pentru un club de robotica din cadrul unei scoli au valoarea de 4. 000 de dolari.

Cum se circula pe traseele nationale din Republica Moldova

Politia de Patrulare din Republica Moldova avertizeaza soferii sa conduca autoturismele cu maxima atentie, deoarece drumurile nationale si locale sunt acoperite cu ghetus, iar pe alocuri ploua.

Vlad Plahotniuc este candidatul la functia de premier, in Republica Moldova

Biroul politic al Partidului Democrat din Republica Moldova PDM) a decis sa-l propuna pe Vlad Plahotniuc la functia de premier.

Chisinau: criza politica creste riscul unor confruntari de strada intre manifestanti

Moldovenii de peste Prut ies din nou miercuri in strada - unii, mobilizati de platforma civica Demnitate si Adevar pentru a-i cere presedintelui Nicolae Timofti sa nu nominalizeze in functia de premier un candidat emanat de majoritatea pestrita creata in parlament, altii, mobilizati de Partidul Democrat, pentru a-l presa pe seful statului sa fie de acord cu candidatura ce urmeaza a fi propusa de aceasta majoritate parlamentara, controlata de democrati, scrie Deutsche Welle, apreciind ca in acest context la Chisinau exista pericolul de confruntare intre manifestantii celor doua tabere.

Criza politica de la Chisinau: Liberalii anunta ca vor sprijini orice candidat de premier pro-european. Ghimpu nu exclude nici varianta Plahotniuc: Altii nu sunt

Liberalii de la Chisinau condamna pozitia democratilor si declara ca vor sustine neconditionat orice candidatura in functia de prim-ministru, informeaza Agora. md. Declaratia sa vine dupa ce PLDM a decis vineri ca ca va participa la crearea unei noi majoritati parlamentare, alaturi de celelalte partide pro-europene, cu conditia nonimalizarii unui prim-ministru apolitic, desemnat de liberal-democrati.

UPDATE: Majoritate parlamentara, formata in Republica Moldova. Cand va fi anuntat numele premierului desemnat

O noua runda de consltari pentru desemnarea unui candidat la functia de prim-ministru al Republicii Moldova are loc, luni dupa-amiaza, la Chisinau, intre presedintele Nicolae Timofti si reprezentantii fractiunilor parlamentare ale partidelor ce se declara proeuropene si cei ai fostilor deputati comunisti.

PLDM nu are sanse sa participe la guvernare si risca sa dispara de pe scena politica a Republicii Moldova

Deputatii PLDM recunosc vina Partidului Liberal Democrat in aparitia crizei politice din Republica Moldova si cred ca partidul din care fac parte nu va participa la guvernare, transmite IPN.

ştiri de la Antena3

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2165 seconds )