Libnet.ro
UNICEF

01:05

Diferente intre moldovenii din Republica Moldova si moldovenii din Romania

Adevărul Adevărul,
Diferente intre moldovenii din Republica Moldova si moldovenii din Romania

Cand vine vorba de moldoveni, se ridica imediat intrebarea despre ce vorbim: identitate etnica sau identitate locala? Diferentele dintre moldovenii din Republica Moldova si moldovenii din Romania sunt in mare masura artificiale, aparute in urma interventiei sovietice. continuă pe Adevărul

in cazul Unirii cu Republica Moldova, Romania va trebui sa negocieze cu Gagauzia

Unul dintre cei mai cititi bloggeri din Rusia, scriitorul Serghei Uzun locuiste in Chisinau si publica la Moscova. Scriitorul gagauz spune ca poporul sau a trait cel mai bine pe timpul sovieticilor, iar jandarmul roman ramane o sperietoare promovata de batrani.

Cine sunt fondatorii firmelor din Republica Moldova. Datele sunt publice si gratuite

Dupa mai multe dispute pe seama necesitatii publicarii datelor privind fondatorii firmelor din Republica Moldova, o initiativa a Consiliului Economic al prim-ministrului, acestea au fost facute publice. Informatiile sunt accesibile pe portalul guvernamental al datelor deschise date. gov. md.

Banci falimentare care fac profit. Clasamentul celor mai bogate banci din Republica Moldova

Una din bancile aflate sub administrare speciala s-a pozitionat pe primul loc in topul bancilor cu cele mai mari venituri, expertii explicand acest fenomen prin mentinerea artificiala a acestora.

Lista celor 500 de obiective turistice recomandate de Lonely Planet. Destinatia din Republica Moldova care se afla in top

Site-ul de turism Lonely Planet a realizat un top al celor mai frumoase 500 de locuri din lume, care merita vizitate. Alegerea a fost facuta de experti in turism si de jurnalisti de profil, dar si de voturile celor care fac parte din comunitatea Lonely Planet.

Moscova ameninta cu repetarea scenariului ucrainean in Republica Moldova

Vicepresedintele Dumei de Stat de la Moscova, Nikolai Levicev, a criticat mesajul secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, pentru Republica Moldova si a declarat ca o astfel de integrare in UE cum este in Republica Moldova are loc mai de un an in Ucraina.

Republica Moldova risca sa fie exclusa din Comunitatea Energetica Europeana

Daca decizia privind majorarea tarifelor la energie lectrica va fi revocata, atunci Republica Moldova va trebui sa apara in fata institutiilor din cadrul Comunitatii Energetice Europene CEE) si acestea vor decide daca au fost incalcate principiile pe care tara si le-a asumat sau nu, a declarat pentru Europa Libera secretarul CEE, Dirk Buschle.

Basescu: unirea cu Republica Moldova, noul proiect de tara al Romaniei

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca obiectivul de tara al PMP trebuie sa fie unirea Romaniei cu Republica Moldova si ca a sosit momentul sa se discute deschis despre refacerea integritatii teritoriale a Romaniei, acuzand lipsa de curaj a politicienilor romani.

Basescu: Obiectivul de tara ar trebui sa fie unirea Romaniei cu Republica Moldova. Astfel, tara noastra si-ar mari greutatea in interiorul NATO si UE

Obiectivul de tara al Romaniei ar fi trebui sa fie unirea cu Republica Moldova, a spus fostul presedinte Traian Basescu, la conferinta regionala a PMP de la Alba Iulia, criticandu-l astfel pe Klaus Iohannis,.

Cat vor plati soferii moldoveni pentru Cartea Verde daca Republica Moldova va fi suspendata din acest sistem

Soferii moldovenii vor fi nevoiti sa procure politele de asigurare internationala auto Carte Verde doar la frontiera, la intrarea in alte state, iar pretul achitat va creste esential, ajungand sa achite mai mult pentru o valabilitate de trei luni decat achita acum pentru un an de zile, se arata intr-o analiza publicata de portalul xprimm. md.

Traian Basescu face apologia unirii cu Republica Moldova

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica, la Alba Iulia, la o intrunire a Partidului Miscarea Populara, ca sansa Republicii Moldova de a ajunge in Uniunea Europeana este unirea cu Romania,.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2378 seconds )