Libnet.ro
UNICEF

19:00

HARTA INTERACTIVA Cum se impart pe glob voturile romanilor din diaspora. Vezi in ce tari exotice au fost alegatori

Hotnews Hotnews,
 HARTA INTERACTIVA Cum se impart pe glob voturile romanilor din diaspora. Vezi in ce tari exotice au fost alegatori

La alegerile din 2 noiembrie, in Israel au votat doar 775 de romani, adica mai putin ca in Norvegia, Cehia sau Luxemburg. Din Zimbabwe catre Romania s-au trimis 6 voturi, iar in Sudan si Sri Lanka au votat 7, respectiv 10 romani. HotNews. ro a centralizat voturile venite din disapora si a realizat o harta interactiva care arata cum s-au repartizat geografic voturile romanilor de peste granita si cate sectii de votare au fost pentru fiecare tara. continuă pe Hotnews

Klaus Iohannis: Nu concep sa fie tranzactionate voturile romanilor ca o marfa

Candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, referitor la problemele cu votul din diaspora ca nu accepta ca voturile romanilor sa fie.

Klaus Iohannis: Nu concep sa fie tranzactionate voturile romanilor ca o marfa (VIDEO)

Candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, referitor la problemele cu votul din diaspora ca nu accepta ca voturile romanilor sa fie.

MAE cere romanilor din strainatate sa respecte deciziile autoritatii electorale

Ministerul Afacerilor Externe solicita romanilor din strainatate sa dea dovada de intelegere si sa respecte deciziile autoritatii electorale care a hotarat ca votul se incheie in strainatate la ora.

VIDEO Klaus Iohannis: Nu concep sa fie tranzactionate voturile romanilor ca o marfa. Vreti sa ma apuc si eu de trocuri politice, sa promit nu stiu cui ca-l fac premier de rezerva?

Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a reiterat marti seara, intr-o conferinta de presa, ca nu va negocia cu candidatii care au iesit din cursa pentru a fi sustinut in cel de-al doilea tur de scrutin. Ce vreti, sa ma apuc si eu de trocuri politice, sa promit nu stiu cui ca-l fac premier de rezerva? Sau ca il fac consilier de obiecte sau de lucruri? Eu doresc votul romanilor, nu doresc negocieri care nu duc niciunde, a afirmat Iohannis.

Glasul romanilor din Diaspora vrea sa fie auzit

La ora 17:30 in jur de 2000 de oameni asteapta sa voteze la Institul Cultural Roman din Londra. Majoritatea tineri pana in 30 de ani asteptam cuminti sa ne alegem viitorul presedinte. Multi suntem descumpaniti, suntem constienti ca exista sanse mici sa mai ajungem sa votam, dar totusi induram frigul cu stoicism si speram.

Federatia Romanilor din Europa cere MAE 1.000 de sectii de vot in strainatate

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa FADERE) cere Ministerului Afacerilor Externe 1000 de sectii de vot pentru romanii din diaspora si analizeaza posibilitatea de a depune plangere penala impotriva ministrului Titus Corlatean, pentru proasta organizare a alegerilor din strainatate.

Guvernul Ponta s-a p....t pe el de vot. Pe cel al romanilor din strainatate

Nici nu mai conteaza in acest moment ce procente au obtinut in turul intai principalii candidati la alegerile prezidentiale, atata vreme cat autoritatile nu s-au ingrijit ca toti romanii sa-si poata exercita dreptul la vot. Ce s-a intamplat duminica la sectiile de votare din strainatate reprezinta o lectie din care trebuie sa invatam ceva fundamental.

MAE cere romanilor din strainatate sa dea dovada de intelegere

Ministerul Afacerilor Externe MAE) transmite cetatenilor romani din strainatate sa dea dovada de intelegere si le recomanda sa adopte o atitudine de respect fata de deciziile autoritatii electorale din Romania, precum si fata de normele locale ale statului in care se afla .

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2278 seconds )