Libnet.ro
UNICEF

09:00

Protest saptamanal fata de proiectul Rosia Montana la casa miliardarului John Paulson din New York

Adevărul Adevărul,
Protest saptamanal fata de proiectul Rosia Montana la casa miliardarului John Paulson din New York

Cativa romani se aduna de sapte saptamani in fiecare duminica in fata casei din New York a miliardarului John Paulson, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din SUA, pentru a-i cere sa isi retraga investitiile din compania canadiana Gabriel Resources, scrie New York Magazine. continuă pe Adevărul

Protest saptamanal fata de proiectul Rosia Montana, la casa miliardarului John Paulson din New York

Cativa romani se aduna de sapte saptamani in fiecare duminica in fata casei din New York a miliardarului John Paulson, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din SUA, pentru a-i cere sa isi retraga investitiile din compania canadiana Gabriel Resources, scrie New York Magazine.

Presedintele Gabriel Resources: Scopul nostru ramane acela de a transforma proiectul Rosia Montana in realitate

Reprezentantii Gabriel Resources pastreaza un ton optimist dupa publicarea raportului Comisiei Speciale a Parlamentului, care propune respingerea proiectului de lege initiat de Guvern pentru proiectul Rosia Montana. Gabriel Resources este actionarul majoritar al companiei Rosia Montana Gold Corporation.

Rovana Plumb despre Rosia Montana: Ministerul Mediului va actiona in functie de hotararea Parlamentului

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, ca institutia pe care o conduce va pune in practica decizia Parlamentului in ceea ce priveste proiectul Rosia Montana, iar intrebata daca ministerul are baze legale sa stopeze procedura de emitere a acordului de mediu, a raspuns ca va analiza. Intrebata ce va face Ministerul Mediului in privinta proiectului minier de la Rosia Montana, avand in vedere ca proiectul de lege privind exploatarea a fost respins de Comisia parlamentara speciala, Rovana Plumb a raspuns ca se asteapta decizia Parlamentului.

RMGC asteapta completarea cadrului legislativ din Romania cu masuri care sa stimuleze implementarea unor proiecte miniere de amploare : Asteptam adoptarea rapida a cadrului legislativ general, pentru ca dezvoltarea proiectului minier Rosia Montana sa poa

Compania Rosia Montana Gold Corporation a transmis, dupa decizia de ieri a Comisiei parlamentare, ca Raportul Comisiei parlamentare a venit la capatul unor dezbateri transparente, in care opinia publica a avut ocazia sa fie informata cu privire la proiectul Rosia Montana. Raportul comisiei este profesionist si cuprinzator si ne bucuram ca, dupa multi ani de asteptare, s-a desfasurat o analiza serioasa a acestui proiect minier, in toate aspectele sale. Apreciem concluzia Comisiei, care recomanda completarea cadrului legislativ actual din Romania cu masuri care sa stimuleze implementarea unor proiecte miniere de asemenea amploare. Speram ca acest cadru legislativ va permite dezvoltarea industriei miniere din Romania si atragerea de investitori. Asteptam adoptarea rapida a cadrului legislativ general, pentru ca dezvoltarea proiectului minier Rosia Montana sa poata demara in prima parte a anului 2014, iar impactul economic pozitiv al repornirii mineritului in Romania sa se faca simtit in intreaga economie.

Plumb, despre Rosia Montana: Ministerul Mediului va actiona in functie de Parlament

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, ca institutia pe care o conduce va pune in practica decizia Parlamentului in ceea ce priveste proiectul Rosia Montana, iar intrebata daca ministerul are baze legale sa stopeze procedura de emitere.

Rosia Montana Gold Corporation il da in judecata pe fostul director general al Institutului Geologic al Romaniei, Stefan Marincea, pentru afirmatii false si defaimatoare

Rosia Montana Gold Corporation in da in judecata pe fostul director general al Institutului Geologic al Romaniei, Stefan Marincea, pentru ca ar fi facut afirmatii false si defaimatoare, se arata intr-un comunicat al companiei. Despagubirile civile solicitate in instanta sunt simbolice - 100 lei. Amintim ca Stefan Marincea a acuzat pe 8 octombrie un director din Ministerul Mediului care a insotit-o pe Rovana Plumb la audierea in fata Comisiei parlamentare speciale pentru proiectul minier de la Rosia Montana ca i-a mintit pe parlamentari.

RMGC nu renunta la Rosia Montana. Compania spera sa inceapa proiectul minier in 2014

Reprezentantii Rosia Montana Gold Corporation au facut public un comunicat de presa cu mesaj pozitiv dupa respingerea proiectului de lege privind proiectul minier de catre comisia speciala a Parlamentului. Compania apreciaza raportul ca profesionist si asteapta adoptarea rapida a cadrului legislativ general privind exploatarile miniere din Romania.

Comisia a propus respingerea proiectului de lege, lupta pentru Rosia Montana continua.

La inceputul lunii septembrie, atunci cand Victor Ponta anunta ca proiectul de lege Rosia Montana trebuie respins in Parlament, a fost un succes al protestatarilor. In absenta reactiei viguroase a strazii, proiectul ar fi devenit lege foarte repede, iar presedintele ar fi promulgat-o bucuros. Acum, cand Comisia speciala a avizat negativ proiectul, nu mai sunt la fel de sigur ca protestatarii au mai obtinut o victorie. Nu putem fi atat de naivi incat sa credem ca au disparut brusc toti .

Rosia Montana, punct si de la capat.

Comisia speciala pentru Rosia Montana a respins proiectul de lege initiat de Guvernul Ponta si a recomandat elaborarea unui cadru legislativ mai larg privind exploatarile. Decizia comisiei parlamentare nu echivaleaza cu incheierea subiectului ci cu declansarea de negocieri in interiorul USL privind continutul legii. De altfel, premierul Victor Ponta a recunoscut, implicit, ca PSD nu renunta la ideea de a da unda verde exploatarii. Intrebat ce se intampla cu proiectul minier de la Rosia Montana, .

Rosia Montana, punct si de la capat: ce planuri au parlamentarii USL.

Comisia speciala pentru Rosia Montana a respins proiectul de lege initiat de Guvernul Ponta si a recomandat elaborarea unui cadru legislativ mai larg privind exploatarile. Decizia comisiei parlamentare nu echivaleaza cu incheierea subiectului ci cu declansarea de negocieri in interiorul USL privind continutul legii. De altfel, premierul Victor Ponta a recunoscut, implicit, ca PSD nu renunta la ideea de a da unda verde exploatarii. Intrebat ce se intampla cu proiectul minier de la Rosia Montana, .

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2286 seconds )