Libnet.ro
UNICEF

13:00

Romania, pe locul 59 in topul celor mai competitive state din lume, in urcare cu 17 locuri fata de anul trecut

B1 B1,
Romania, pe locul 59 in topul celor mai competitive state din lume, in urcare cu 17 locuri fata de anul trecut

ForumulEconomic Mondial WEF) a publicat, miercuri, Raportul Competitivitatii Globale, top in care tara noastra ocupa locul 59, transmite Economica. Romania a obtinut astfel un scor general de 4,30 puncte. continuă pe B1

Raport: Romania a urcat 17 locuri in topul celor mai competitive tari din lume, dar tot se afla in urma Bulgariei. Depasim, insa, Ungaria si Slovacia

Romania ocupa locul 59 in topul celor mai competitive state din lume, in urcare cu 17 pozitii fata de anul trecut, potrivit unui raport al Forumului Economic Mondial WEF), organizatia care aduna an de an mari personalitati ale lumii politice si economice la Davos, in Elvetia.

Romania, pe locul 59 in clasamentul competitivitatii economic. Ce ne trage in jos: deturnarea banilor publici, increderea in politicieni, banii dati drept mita, favoritisme in luarea deciziilor guvernamentale

Romania a inregistrat un avans de 17 pozitii, de pe locul 76 pe locul 59 in clasamentul competitivitatii economice intocmit anual de Forumul Economic Mondial WEF), plasandu-se peste tari ale Uniunii Europene UE) ca Ungaria, Grecia sau Croatia, dar sub Bulgaria, Cipru, Letonia sau Polonia. Dintre categoriile care ne trag in jos in acest clasament, avand un scor mult peste media tarii noastre, raportul WEF mentioneaza: Deturnarea banilor publici, Increderea on politicieni, Mita pentru obtinerea contractelor publice si/sau licentelor, Mita pentru obtinerea de sentinte judecatoresti sau Favoritisme in luarea deciziilor guvernamentale.

INFOGRAFIE Topul celor mai ciudate gadgeturi pentru calatorii: valiza-scuter, ghetele pliabile si bideul portabil

Bideul portabil, valiza-scuter si perna in care te poti ascunde ca strutul sunt cateva dintre gadgeturile mai putin obisnuite care promit sa ne faca viata mai usoara in calatorii. Daca nu au nicio utilitate, aceste inventii sunt, cel putin, amuzante.

Romania, locul 3 in UE la cresterea in retail

Romania se claseaza pe locul trei la nivelul UE din punct de vedere al cresterii comertului in retail pe luna iulie comparativ cu perioada similara a anului trecut. Potrivit datelor prezentate miercuri de Eurostat, Romania se claseaza astfel dupa Luxemburg si Estonia.

Dave Salmoni, prietenul celor mai teribile animale salbatice

Dupa ce a fost gazda unor emisiuni care au ingrozit telespectatorii precum in mijlocul leilor, Natura salbatica, Prada pradatorului, Traind cu tigrii si in vizuina leului, de pe Animal Planet, celebrul zoolog, dresor si prezentator TV, Dave Salmoni, s-a mutat la Discovery Channel cu o noua emisiune, Misterul insulelor ucigase, calatorind in cele mai periculoase insule din lume, cautand sa-i intalneasca pe cei mai de temut locuitori ai acestora. Noua emisiune a avut premiera chiar ieri seara pe Discovery Channel, cand a fost difuzat primul episod.

Victor Ponta: Sprijinul pe care Romania l-a acordat Ucrainei, mai mult sau mai putin fatis, a fost evident

Intr-un interviu acordat Radio China International, la finalul vizitei oficiale la Beijing, premierul Victor Ponta a declarat despre sprijinul acordat de Romania Ucrainei mai mult sau mai putin fatis, a fost evident.

Romania va cheltui cu 5% mai mult in fiecare an pentru infrastructura pana in 2025 - RAPORT

Romania va cheltui cu 5% mai mult in fiecare an pentru infrastructura pana in 2025, pana la suma de 30 de miliarde de dolari, cresterea fiind mai mare ca cea din statele occidentale, dar mai mica decat tendinta lanivel global, arata un raport realizat de PwC si Oxford Economics.

ştiri din Economie

ştiri de la B1

actualitate, 13:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2265 seconds )