Libnet.ro
UNICEF

08:00

Ce semnificatie au simbolurile de pe stema judetului Satu Mare si cum au fost alese?

Adevărul Adevărul,
Ce semnificatie au simbolurile de pe stema judetului Satu Mare si cum au fost alese?

Conform legislatiei, fiecare judet trebuie sa isi aleaga o stema oficiala. Aceasta stema se contureaza dupa anumite criterii bazate pe traditie, realizari economice si social-culturale. Astfel Stema judetului Satu Mare a fost aprobata de catre Guvernul Romaniei si publicata in Monitorul Oficial nr. 196/20 martie 2014. continuă pe Adevărul

Tupeul talharilor nu mai cunoaste margini. O barmanita din Satu Mare a fost lovita si jefuita in plina zi

Politia Municipiului Satu Mare a fost sesizata telefonic, duminica, la ora 15. 20, de catre o tanara de 21 ani din Satu Mare, barmana la un local situat pe strada Careiului, in legatura cu faptul ca in jurul orei 15. 10 a fost deposedata, prin violenta, de suma de 3. 216 lei.

Mircea Ardelean, fostul sef al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Satu Mare a fost trimis in judecata

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiva inculpatului Ioan Mircea Ardelean, director executiv al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Satu Mare.

Cetate, cruce, ciorchine si apa: Stema Judetului Arad

Stema judetului Arad are un trecut nu tocmai fericit si asta pentru ca in anul 2005 aceasta a fost catalogata ca fiind prea incarcata. Constatarea a fost facuta chiar de reprezentantii Comisiei Natioanale de Heraldica, care au somat Cosiliul Judetean Arad sa isi schimbe de urgenta stema. Comisia Nationala de Heraldica le-a sugerat alesilor judeteni sa opteze pentru o varianta mai degajata, de unde sa dispara sabia, element care compunea stema.

Sigiliul lui Avram Iancu si legionarul roman, principalele simboluri de pe stema judetului Alba

Stema judetului Alba dateaza de 20 de ani si este in plin proces de modificare. Noua stema a trecut de votul Consiliului Judetean si asteapta avizul Guvernului pentru a intra in vigoare. Pana atunci, insa, Alba merge inainte cu stema aprobata in anul 1993.

Judetul Satu Mare se infrateste cu regiunea Piemonte

Judetul Satu Mare se va infrati cu regiunea Piemonte din Italia iar orasul Tasnad cu Acqui Terme. Anuntul l a fost facut in cadrul unei intalniri la Consiliul Judetean intre conducerea judetului si o delegatie din regiunea Piemonte.

Atacantul Adrian Markus a semnat cu Olimpia

Markus a semnat sambata pe un an si jumatate cu gruparea fanion a judetului Satu Mare si s-a alaturat deja lotului antrenat de Tibi Csik in minicantonamentul de la Salonta.

Big in Japan! Scrimerele din Tara Soarelui Rasare au dominat Cupa Satu Mare la floreta feminin indiviual, etapa din Circuitul European de cadeti

Sala de scrima Alexandru Csipler a gazduit cea de a VI-a editie a Cupei Satu Mare la floreta feminin individual, etapa din Circuitul European de cadeti. Competitia a fost dominata de scrimerele din Japonia, care au ocupat primele 5 pozitii ale clasamentului.

Ziua Japoniei sarbatorita si la Satu Mare

Centrul Judetean de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale Satu Mare va demara, miercuri, o actiune care are ca scop promovarea culturii traditionale nipone.

Japonia a castigat si proba pe echipe a Cupei Satu Mare la floreta cadeti. Moldoveanul Mihail Barbinta s-a impus in proba individuala masculina

Japonia a dominat copios cea de a VI-a editie a Cupei Satu Mare la floreta cadeti. Dupa ce au terminat pe primele cinci pozitii in proba individuala, micutele samurai au castigat si concursul pe echipe. Proba individuala la baieti i-a revenit lui Mihail Barbinta.

Directorul executiv al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Satu Mare, trimis in judecata

Procurorii DNA Oradea au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului a directorului executiv al Administratiei Judetene a Finantelor Publice Satu Mare Ioan Mircea Ardelean pentru luare de mita si abuz in serviciu in forma continuata, se arata in comunicatul de presa al DNA.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2387 seconds )