Libnet.ro
UNICEF

00:07

Smulgerea Moldovei din zona gri a Europei. Pretul, Transnistria?

Hotnews Hotnews,
 Smulgerea Moldovei din zona gri a Europei. Pretul, Transnistria?

Incep prin a spune ca anticipez o decizie favorabila la Vilnius, in noiembrie. Fireste, nu sunt singurul care crede acum in sansele Moldovei, dar sunt printre ultimii veniti in tabara optimistilor. Stiu, s-ar putea sa nu ma tina mult, de regula gandesc in termenii neorealismului rezervat sa nu spun sceptic, pentru ca as exagera), dar deocamdata ma bucur sa vad cum se contureaza, din ceata istorica de peste Prut, profilul unui mic vecin 65506;semi-european65506;. Un vecin rapit nu foarte demult chiar din casa noastra si supus apoi propagandei propriei identitati si dependentei sistemice de Rusia. continuă pe Hotnews

INTERACTIV Cum sta Romania pe harta pretului la benzina si motorina raportat la salariul mediu anual. Compara statisticile din toate tarile Europei

Pretul litrului de benzina sau de motorina a fost mereu in crestere in ultimii ani in Romania si in prezent se incadreaza aproape de media europeana. Cu toate acestea, salariul mediu anual plaseaza tara noastra pe ultimele locuri din Europa. De pe intreg continentul european, cele mai mici preturi la combustibili, sub 1 euro pe litru, le regasim in state ex-sovietice precum Rusia, Belarus sau Ucraina, in timp ce cel mai bun echilibru intre salariu si pretul litrului de combustibil se regaseste in Luxembrug: Salariul mediu este de aproape zece ori mai mare decat in Romania, dar pretul litrului de motorina este mai mic decat in tara noastra. Vezi in text o aplicatie Interactiva cu hartile salariilor si preturilor la benzina si motorina din tarile europene.

Germania si Estonia - singurele tari din zona euro care si-au redus datoria in T1

Germania, cea mai mare economie a Europei, si Estonia sunt singurele tari din zona euro care si-au redus datoria publica in primul trimestru al acestui an T1).

Lagarde: Recesiunea din zona euro continua, multe piete emergente avand un ritm mai lent al cresterii

Directorul general al Fondului Monetar International FMI), Christine Lagarde, a precizat, in cadrul intalnirii grupului ministrilor de finante si guvernatorilor bancilor centrale din 19 state si Unitatea Europeana G20), din Moscova, ca economia globala va ramane in continuare slaba, somajul fiind ridicat in multe tari, arata un comunicat de presa.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2229 seconds )