Libnet.ro
UNICEF

07:45

Stratfor: Viktor Orban balanseaza intre Rusia si Occident pentru a supravietui, fara sa creada ca o alianta Romania-Polonia poate bloca avansul rusilor spre vest

B1 B1,
Stratfor: Viktor Orban balanseaza intre Rusia si Occident pentru a supravietui, fara sa creada ca o alianta Romania-Polonia poate bloca avansul rusilor spre vest

O analiza a agentiei de stategie Stratfor, data marti spre publicare, vorbeste despre manevrele Ungariei cuRusia, precizand faptul ca premierul maghiar balanseaza intre puterea de la Moscova si Occident,. continuă pe B1

Stratfor, despre manevrele Ungariei cu Rusia: Orban nu crede ca o alianta Romania-Polonia poate bloca Moscova. Ce va face America

Premierul Ungariei Viktor Orban balanseaza intre Rusia si Occident, pentru a supravietui, in conditiile in care Budapesta nu crede ca o alianta Romania-Polonia poate bloca avansul Rusiei spre vest, considera agentia de strategie Stratfor, intr-o analiza publicata marti. Seful Stratfor, George Friedman, care semneaza analiza, face o comparatie intre Viktor Orban si liderul Ungariei dintre cele doua razboaie mondiale, Miklos Horthy.

Viktor Orban, acest Rogozin din interiorul UE si al NATO

Rusia isi are Rogozinul ei, piromanul de serviciu care e gata sa arunce lumea in razboi. Dar si UE si NATO au unul in persoana lui Viktor Orban. Rogozin e vicepremier, Orban e premier reales, asadar cu putere reala de decizie. Iata de ce, actiunile lui Orban de transformare a Europei intr-un focar de conflicte etnice si de revendicari anti-Trianon sunt mai periculoase decat clovneriile lui Rogozin, mai ales ca au loc in interiorul UE si al NATO.

Viktor Orban, un nou apel pentru autonomia minoritatii maghiare din Ucraina

Premierul Ungeriei, Viktor Orban, si-a reinnoit apelul controversat privind autonomia minoritatii maghiare din vestul Ucrainei, la mai putin de o saptamana dupa ce a provocat o disputa diplomatica intre Budapesta, Kiev si Varsovia.

Viktor Orban isi reinnoieste apelul la o autonomie a minoritatii maghiare din vestul Ucrainei

Premierul conservator ungar Viktor Orban si-a reinnoit apelul controversat privind autonomia minoritatii maghiare care traieste in vestul Ucrainei, la mai putin de o saptamana dupa ce a provocat o disputa diplomatica intre Budapesta, Kiev si Varsovia, relateaza Mediafax.

Viktor Orban isi reinnoieste apelul la autonomie a minoritatii maghiare din vestul Ucrainei

Premierul conservator ungar Viktor Orban si-a reinnoit apelul controversat privind autonomia minoritatii maghiare care traieste in vestul Ucrainei, la mai putin de o saptamana dupa ce a provocat o disputa diplomatica intre Budapesta, Kiev si Varsovia, relateaza AFP.

Ce vrea de fapt Viktor Orban?

In ultimele zile premierul reales al Ungariei, Viktor Orban, s-a aflat in centrul atentiei europene. Declaratiile sale razboinice in care cerea autonomie pentru maghiarii din Transcarpatia si dubla cetatenie au inflamat spiritele, el fiind suspectat, asa cum a aparut si in Adevarul, ca vrea sa cioparteasca Ucraina si ca prin cele spuse starneste si minoritati maghiare din alte state.

Cum a ajuns Viktor Orban sa guverneze in Romania

Prin UDMR, Viktor Orban guverneaza in Romania. UDMR nu se jeneaza sa afirme public ca sustine politicile secesioniste si expansioniste ale premierului Ungariei care are astfel acces, prin ministrii UDMR, la pozitii de conducere in Guvernul Romaniei. Recent, fostul lider UDMR Marko Bela s-a declarat de acord cu Orban, potrivit caruia maghiarilor din Bazinul Carpatic li se cuvine dubla cetatenie, autoadministrare si autonomie teritoriala.

Ministrul ucrainean de externe critica declaratiile lui Viktor Orban privind autonomia minoritatii maghiare: Sunt nedrepte si inadecvate

Ministrul ucrainean de Externe a criticat declaratiile premierul ungar, Viktor Orban, referitoare la autonomia minoritatii maghiare. Autoritatile de la Kiev au catalogat afirmatiile lui Orban drept inadecvate in.

Kievul raspunde declaratiilor lui Viktor Orban cu privire la autonomia minoritatii maghiare din Ucraina

Autoritatile ucrainene au caracterizat drept nedrepte si inadecvante declaratiile recente facute de premierul ungar, Viktor Orban, cu privire la dreptul de autonomie al minoritatii maghiare din Ucraina, informeaza Medifax, citand agentia Ukrinform.

ştiri de la B1

actualitate, 07:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2533 seconds )