Libnet.ro
UNICEF

17:00

Traian Basescu, la Vilnius: Moldova si Georgia fac un pas inainte, Ucraina unul inapoi

Hotnews Hotnews,
 Traian Basescu, la Vilnius: Moldova si Georgia fac un pas inainte, Ucraina unul inapoi

Traian Basescu s-a alaturat vineri dimineata celorlalti 27 sefi de state si guverne ai Uniunii Europene care se intalnesc cu liderii tarilor din Parteneriatul Estic Republica Moldova, Georgia, Ucraina, Armenia,Azerbaijan). La inceputul intalnirii, presedintele Romaniei a afirmat ca summitul de la Vilnius este un pas inainte pentru Republica Moldova si Georgia, care vor parafa Acordul de Asociere, dar nu si pentru Ucraina, care nu va semna acest acord. continuă pe Hotnews

VIDEO. Basescu: Summitul China-ECE, un pas inainte.

Presedintele Traian Basescu a aratat, miercuri, ca summitul economic China - Europa Centrala si de Est este un pas inainte, in contextul intalnirii cu premierul chinez Li Keqiang. Citeste si: VIDEO. Forumul ECE - China. Li Keqiang: Romania va fi un tigru al Europei Cred ca, fata de summit-urile de la Budapesta, Varsovia, cel de la Bucuresti este un pas inainte. Nu voi uita niciodata faptul ca China a fost intotdeauna un sprijin pentru Romania. Am convingerea ca relatiile dintre Romania, .

Traian Basescu, la Chisinau: Moldova va reusi cu sau fara sprijinul Romaniei, pentru ca vreti sa reusiti

Republica Moldova va reusi in drumul spre Uniunea Europeana cu sau fara sprijinul Romaniei, pentru ca isi doreste acest lucru, a declarat vineri, la Chisinau, presedintele Traian Basescu, intr-o scurta declaratie comuna de presa cu omologul sau din tara vecina, Nicolae Timofti.

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, pleaca la Vilnius in aceeasi aeronava cu Traian Basescu: Asa a potrivit lucrurile Sofia cea mica

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, merge la Summitul Parteneriatului Estic cu aceeasi aeronava cu care pleaca presedintele Traian Basescu, edilul de peste Prut declarand joi, pe aeroportul Henri Coanda, ca reuniunea de la Vilnius inseamna pentru Republica Moldova intrarea pe drumul cu un sens unic care duce spre UE. Intrebat cum se face ca il insoteste pe seful statului roman in aceasta deplasare, el a raspuns ca asa a potrivit lucrurile Sofia cea mica - nepoata presedintelui, fiica Elenei Basescu.

Traian Basescu, la Chisinau: Sper ca pana in martie cetatenii Republicii Moldova sa circule liber in UE

Republica Moldova va reusi in drumul spre Uniunea Europeana cu sau fara sprijinul Romaniei, pentru ca isi doreste acest lucru, a declarat vineri, la Chisinau, presedintele Traian Basescu, intr-o scurta declaratie comuna de presa cu omologul sau din tara vecina, Nicolae Timofti.

Dorin Chirtoaca a plecat impreuna cu delegatia presedintelui Traian Basescu, la Vilnius

Primarul Chisinaului si-a argumentat actiunea prin faptul ca pe 1 decembrie va participa la ceremoniile de la Alba Iulia, prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei.

VIDEO Declaratie surprinzatoare a lui Traian Basescu inainte de summitul de la Vilnius: Urmatorul proiect de tara pentru Romania - unirea cu Republica Moldova

Urmatorul proiect politic pentru Romania, dupa NATO si Uniunea Europeana, este unirea cu Republica Moldova, a declarat, la TVR 1, presedintele Traian Basescu, care a precizat insa ca acest lucru nu se va intampla maine. Mesajul a venit cu doar o zi inaintea inceperii, la Vilnius, a summitului pentru Parteneriatul Estic, unde Moldova va parafa acordul de asociere cu UE si intr-un moment in care tensiunile dintre Bruxelles si Moscova au devenit din nou tensionate. De notat ca unul dintre argumentele folosite constant de Rusia si de opozitia comunista din Republica Moldova impotriva apropierii Chisinaului de UE este faptul ca Romania incearca de fapt sa anexeze acest stat, sub masca integrarii europene.

Traian Basescu, inainte de plecarea la Vilnius: Romania sustine ridicarea oricarei restrictii fata de Ucraina

Presedintele Traian Basescu a declarat astazi, inainte de a pleca la Vilnius, ca Romania va sustine Ucraina pentru parafarea acordului cu UE si a subliniat ca, in functie de decizia liderilor de la Kiev, Summitul parteneriatului estic poate fi considerat un succes sau un esec.

Traian Basescu, inainte de plecarea la Vilnius: Este un summit esential. Romania sustine ridicarea oricarei restrictii fata de Ucraina

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, inainte de a pleca la Vilnius, ca Romania va sustine Ucraina pentru parafarea acordului cu UE si a subliniat ca, in functie de decizia liderilor de la Kiev, summitul Parteneriatului Estic poate fi considerat un succes sau un esec.

UE a trecut Prutul. Ce declaratii a facut Traian Basescu dupa summitul de la Vilnius

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, dupa Summit-ul de la Vilnius, ca UE a trecut Prutul. Seful statului a mentionat ca drumul este lung pentru Republica Moldova catre Uniunea Europeana.

Traian Basescu, de la summitul de la Vilnius: Uniunea Europeana a trecut Prutul

Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa de la Vilnius. Seful statului a vorbit despre beneficiile pe care le va avea Republica Moldova in urma asocierii cu UE, dar si despre motivele pentru care Ucraina s-a razgandit in ultimul moment.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2294 seconds )