Universitatile PRIVATE din Romania nu mai fac PROFIT. Cati studenti s-au inscris anul trecut la o facultate privata
Majoritatea universitatilor private din Romania sunt in pierdere, potrivit ultimelor date ale Institutului National de Statistica INS). Astfel, numptul studentilor care s-au inscris la programele de licenta de la universitatile private, in anul universitar 2013/2014 a fost de sase ori mai mic decat in 2007-2008, potrivit economica. net. continuă pe România Liberă
• Romania, una din cele mai atractive piete pentru investitori
Romania ramane una din cele mai atractive piete pentru investitori, urcand cu o pozitie in topul Deloitte Central Europe Top 500, pe locul al patrulea, dupa ce numarul companiilor romanesti din clasament a.
• Cele mai citite 30 de ziare si reviste din Romania. Revista Kaufland devine liderul pietei
Cele mai citite 30 de ziare si reviste din Romania aveau la finalul lunii mai in jur de 10,6 milioane de cititori, mai putin cu circa 2,6 milioane de persoane mai putin fata de octombrie 2008, moment in care a inceput criza economica, iar presa scrisa.
• Doctorul refugiatilor din Romania: Nimeni nu face un screening medical al acestor oameni/ Sa se depisteze cazurile de TBC, de hepatita B, bolile cu risc mare de raspandire HIV, SIDA
Primele ore de libertate le-a trait in Piata Universitatii alergand printre ranitii de pe strazile Bucurestiului pentru a le acorda primul ajutor. Incepand din decembrie 1989, doctorul Camelia Doru si-a dedicat viata acordarii de asistenta medicala victimelor torturii regimului comunist. In 2002, fundatia ICAR, infiintata de Camelia Doru, a mai facut un pas, si-a indreptat atentia catre strainii care fugeau din tarile de origine din cauza represiunilor politice sau a razboiului. Cu o experienta de 13 ani in asistarea refugiatilor din Romania, dr. Camelia Doru vorbeste in cadrul unui interviu acordat Hotnews. ro despre munca si experienta ei, despre conditiile din centrele pentru refugiati si asistenta medicala pe care statul ar trebui sa o ofere strainilor ajunsi la noi in tara in cautarea unui adapost.
• Stefan Iordache, CEO Leo Burnett, ales presedinte al Uniunii Agentiilor de Publicitate din Romania
Principala organizatie a agentiilor de comunicare, Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania UAPR), si-a ales o noua conducere. Stefan Iordache, CEO Leo Burnett, este noul presedinte UAPR, in timp ce fostul presedinte, Radu Florescu, va face parte din Comitetul Director, potrivit unui comunicat al uniunii.
• Avocatul Poporului a deschis o ancheta in cazul refugiatei de 18 ani din Romania care a incercat sa se sinucida
Avocatul Poporului AP) s-a sesizat din oficiu si face o ancheta in cazul refugiatei de 18 ani din Romania care a incercat sa se sinucida. O tanara armeanca aflata intr-un centru de refugiati din capital a.
• Companiile de asigurari din Romania au primit infuzii de capital de circa 64 de milioane de euro
Companiile de asigurari din Romania au primit, in primele sapte luni, infuzii de capital in valoare totala de 63,84 milioane de euro de la actionarii straini, in scadere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand acestea insumau 79,66 milioane de euro, potrivit datelor publicate de Oficiul National al Registrului Comertului ONRC).
• Cartierul din Romania in care evlaviosii fac cruce extrem de frecvent: sase biserici pentru 20.000 de locuitori
In cartierul sucevean George Enescu sunt construite sase biserici ortodoxe la mai putin de 20. 000 de locuitori. Daca batranii sunt multumiti ca nu trebuie sa se deplaseze prea mult pe jos pentru a ajunge la biserica, cei mai tineri chiar glumesc de faptul ca cei cu frica de Dumnezeu ajung sa se poata accidenta la mana din cauza faptului ca fac prea multe cruci.
• Austria a suspendat legaturile feroviare cu Ungaria pentru ca trenurile nu mai fac fata numarului mare de imigranti
Compania nationala a cailor ferate austriece, O-BB, a decis sa suspende circulatia trenurilor ce fac legatura cu Ungaria din cauza congestiei masive a retelei sale ca urmare a valului de imigranti ce vor.
• FOTOGALERIE Istoria Festivalului George Enescu, inceputurile. De la debutul celei mai mari manifestari muzicale din Romania la orchestra care nu a incaput in Sala Palatului
Festivalul George Enescu este, fara doar si poate, un eveniment cultural de care Bucurestiul poate fi mandru ca il gazduieste. Festivalul a debutat pe data de 4 septembrie 1958, la trei ani dupa moartea lui George Enescu, iar pana in anul 1970 a avut 5 editii. Care au fost numele rasunatoare ce s-au urcat pe scena Salii Palatului si cum si-a asigurat succesul, pas cu pas, cea mai mare manifestare muzicala internationala gazduita de Romania?.
• Paradoxul infrastructurii din Romania: Cu 2.000 de ani in urma, imparatul Traian a construit un drum de 200 km, care e functional si astazi, iar autostrada inaugurata acum 10 luni a fost inchisa, pentru ca s-a stricat
Romania se poate lauda cu cel mai prost drum, dar si cu unul dintre cele mai vechi drumuri functionale din Europa. Primul are o vechime de peste 2. 000 de ani si a fost construit de imparatul Traian in Dacia, iar.