Libnet.ro
UNICEF

19:30

UPDATE Traian Basescu, despre romanii din Ucraina: Sunt intr-o situatie buna. Problema este sa se revina la dreptul de a utiliza limba romana, pentru ca numai asa Ucraina va reusi sa stea unita

Hotnews Hotnews,
 UPDATE Traian Basescu, despre romanii din Ucraina: Sunt intr-o situatie buna. Problema este sa se revina la dreptul de a utiliza limba romana, pentru ca numai asa Ucraina va reusi sa stea unita

Presedintele Traian Basescu a semnat marti in cartea de condoleante deschisa la sediul Ambasadei Ucrainei in Romania in memoria victimelor evenimentelor din acesta tara. Seful statului a afirmat, despre romanii din Ucraina, ca se afla momentan intr-o situatie buna, insa este important ca in Ucraina sa se revina la dreptul de a utiliza limba romana. continuă pe Hotnews

Presedintele Traian Basescu saluta evolutia din Ucraina: Renuntarea la accente sau actiuni extremiste sau nationaliste ar contribui la obtinerea consensului national

Presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj, duminica, privind situatia din Ucraina, in care saluta incetarea violentelor si face apel la la toti liderii politici din Ucraina sa manifeste calm, retinere, pragmatism si prudenta, disponibilitate maxima la dialog si flexibilitate.

Antonescu despre situatia din Ucraina: Este de salutat succesul fortelor democratice..

Antonescu, despre situatia din Ucraina: este un moment de importanta istorica. Este de salutat succesul fortelor democratice. Pentru Romania este un triplu interes fata de ceea ce se intampla in Ucraina. Este important ce se intampla in Ucraina, pentru Romania, atat ca tara vecina, ca membru al UE si membru NATO. Este esential sa aiba loc alegeri democratice. Sper ca toate formele de violenta, dintr-o directie sau alta, sa inceteze. Liderul PNL, Crin Antonescu, sustine o conferinta de presa .

Ce-au avut si ce-au pierdut romanii din Ucraina prin suspendarea legii minoritatilor.

Era sau nu buna legea minoritatilor din Ucraina? Romanii din tara vecina au pareri impartite despre recent suspendatul act normativ. Unii cred ca a fost doar teorie, neaplicata in practica, altii deplang lipsa de vointa in afirmarea identitatii nationale. S-ar putea spune, din primele reactii ale romanilor din Ucraina, ca nu plange nimeni in tara vecina dupa legea care acorda minoritatilor dreptul de a invata in propria limba, dar si de a vorbi in limba materna in institutiile statului.

Presa internationala despre situatia din Ucraina: Crimeea: punctul de plecare al urmatoarei crize din Ucraina?/ Trebuie trimise mesaje fara echivoc Rusiei ca nu se va accepta scindarea Ucrainei/ Paralele cu Serbia si Revolutia din Romania

Situatia din Ucraina continua sa-i preocupe pe editorialistii marilor ziare, mesajele lor mergand de la sublinierea necesitatii unitatii Occidentului in sprijinul acordat Ucrainei pana la contracararea actiunilor Rusiei din estul si sud-estul tarii in vederea evitarii unei ruperi in doua a Ucrainei. Multi economisti considera ca Ucraina se indreapta spre colaps financiar, avand 73 de miliarde de dolari de rambursat in urmatoarele 18 luni, subliniind ca autoritatile s-au bazat pe Rusia pentru a cumpara o parte din datorie.

Obama si Putin au discutat despre situatia din Ucraina.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si omologul sau rus, Vladimir Putin, si-au exprimat dorinta ca acordul de iesire din criza, semnat de puterea si opozitia din Ucraina, sa fie pus in aplicare rapid, a anuntat un oficial rang inalt american, citat de AFP. In cursul unei discutii telefonice constructive, Obama si Putin au convenit asupra faptului ca acordul ar trebui pus in aplicare rapid si ca este foarte important de a incuraja toate partile sa se abtina sa recurga la violente, .

Schimbarea de putere de la Kiev aduce vesti proaste pentru romanii din Ucraina

Parlamentul ucrainean a decis azi abrogarea unei legi care permitea comunitatii romane foloseasca limba romana in afaceri, in scoli dar si in alte domenii. Astfel, romanii nu vor mai putea, spre.

ANALIZA Despre criza din Ucraina la cald. Sau ce se intampla atunci cand clipesti primul

Atunci cand anticipam, in ajunul summit-ului de la Vilnius, un scenariu pesimist in Ucraina, nu imi imaginam ca protestele vor escalada in confruntari violente, soldate cu cel putin 82 de morti si peste 600 de raniti. Aparent, faza calda a luat sfarsit cel putin la Kiev. Ianukovici si ministrii guvernului interimar sunt de negasit. Prin resedinta prezidentiala din Mejgorie se plimba nestingheriti reprezentantii mass-media si populatia. Reporterii de investigatie aflati la fata locului cu grija aduna probe care confirma implicarea presedintelui in persecutarea jurnalistilor si acte de coruptie. Desi cartierul guvernamental din Kiev este protejat actualmente de catre fortele de auto-apararea formate din protestatari, iar in Rada opozitia preia fraiele puterii, situatia ridica mai multe semne de intrebare vizavi de viitorul Ucrainei.

Crin Antonescu, despre evenimentele din Ucraina: E un moment istoric la scara europeana (VIDEO)

Presedintele Senatului,CrinAntonescu, a vorbit, duminica seara, in cadrul unei conferinte de presa despre evenimentele ce au avut loc in ultimele zile in Ucraina, referindu-se la destituirea.

Angela Merkel si Vladimir Putin au discutat despre situatia din Ucraina. Integritatea teritoriala trebuie sa fie pastrata

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele rus Vladimir Putin au purtat duminica o conversatie telefonica, in timpul careia au ajuns la concluzia ca pastrarea integritatii teritoriale a Ucrainei este.

Nu este o lovitura de stat. Ministrul polonez de Externe, despre evenimentele din Ucraina

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a postat sambata un mesaj pe reteaua de socializare Twitter ca evenimentele de la Kiev nu constituie o lovitura de stat. Nu este o lovitura de stat. Cladirile.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 19:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2409 seconds )