Libnet.ro
UNICEF

05:30

VIDEO. CCR: Legea cartelelor PrePay nu prevedea garantiile care sa asigure ocrotirea drepturilor fundamentale

România Liberă România Liberă,
VIDEO. CCR: Legea cartelelor PrePay nu prevedea garantiile care sa asigure ocrotirea drepturilor fundamentale

CCR precizeaza, referitor la Legea cartelelor PrePay, ca nu a declarat neconstitutionale operatiunile de retinere si stocare a datelor, in sine, ci doar faptul ca accesul la aceste date si utilizarea lor nu sunt insotite de garantiile necesare care sa asigure ocrotirea drepturilor fundamentale. continuă pe România Liberă

CCR: Legea cartelelor PrePay nu prevedea garantiile care sa asigure ocrotirea drepturilor fundamentale

CCR precizeaza, referitor la Legea cartelelor PrePay, ca nu a declarat neconstitutionale operatiunile de retinere si stocare a datelor, in sine, ci doar faptul ca accesul la aceste date si utilizarea lor nu sunt insotite de garantiile necesare care sa asigure ocrotirea drepturilor fundamentale.

Adevarul Live, ora 10.00. Georgian Pop, presedintele Comisiei de control a SRI, despre legea cartelelor prepay si candidatul 007

Deputatul Georgian Pop, presedintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, va vorbi, la Adevarul Live, de la ora 10. 00, despre importanta legii Big Brother si cea a cartelelor prepay, sustinute de comunitatea de informatii, dar declarate neconstitutionale de CCR. Emisiunea va fi moderata de jurnalistul Sebastian Zachmann.

Legea cartelelor prepay, neconstitutionala

Cu majoritate de voturi, judecatorii CCR au decis ca legea promovata de Guvernul Ponta este neconstitutionala in ansamblu, deoarece dispozitiile continute nu au un caracter precis si previzibil. Potrivit magistratilor, modalitatea prin care ar urma sa fie obtinute si stocate datele necesare identificarii utilizatorilor nu prezinta garantii suficiente care sa permita asigurarea unei protectii eficiente a datelor cu caracter personal fata de eventuale abuzuri, accesari si utilizari ilicite.

Legea cartelelor prepay este neconstitutionala

Legea prin care romanii erau obligati sa isi declare datele personale la cumpararea cartelelor telefonice prepay a fost declarata neconstitutionala. Legea a fost contestata de avocatului poporului pe.

Sebastian Ghita si George Maior critica judecatorii Curtii Constitutionale pentru ca au respins legea Big Brother si legea cartelelor prepay

Doua legi sustinute de comunitatea de informatii - cea privind retinerea datelor, cunoscuta drept legea Big Brother, si cea referitoare la identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay - au fost declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala a Romaniei. Fata de decizia CCR in cazul legii Big Brother si-au exprimat dezaprobarea atat seful SRI George Maior, cat si sefa DNA Laura Codruta Kovesi. Mai mult, Maior si-a exprimat mirarea ca oameni care au activat in domeniul aplicarii legii, ca Daniel Morar fost sef al DNA, in prezent judecator la CCR) nu pot privi lucrurile din aceeasi perspectiva. Deciziile Curtii au fost criticate si de deputatul PSD Sebastian Ghita, membru al comisiei parlamentare de control asupra activitatii SRI, care a afirmat ca acestea reprezinta o greseala uriasa fata de interesele Romaniei si s-a declarat totodata convins ca judecatorii CCR nu prea au inteles bine despre ce este vorba.

Adevarul Live, Georgian Pop: Zeci de milioane de cartele prepay sunt cumparate cu sacosa din Romania

Deputatul Georgian Pop, presedintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, vorbeste, la Adevarul Live, despre importanta legii Big Brother si cea a cartelelor prepay, sustinute de comunitatea de informatii, dar declarate neconstitutionale de CCR.

AID considera ca decizia CCR privind cartelele Prepay slabeste capacitatea de aparare a cetatenilor si a tarii

Decizia magistratilor CCR cu privire la neconstitutionalitatea legii care impune legitimarea cumparatorilor de cartele Prepay slabeste capacitatea de aparare a Romaniei si a cetatenilor tarii, este parerea.

AID considera ca decizia CCR privind cartelele Prepay slabeste capacitatea de aparare a cetatenilor si a tarii. Ghita: E o greseala uriasa

Decizia magistratilor CCR cu privire la neconstitutionalitatea legii care impune legitimarea cumparatorilor de cartele Prepay slabeste capacitatea de aparare a Romaniei si a cetatenilor tarii, este parerea.

VIDEO Georgian Pop: Milioane de cartele prepay sunt cumparate cu sacosa din Romania si merg in Orientul Apropiat

Deputatul Georgian Pop, presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, a declarat, joi, la Adevarul Live ca Romania este singura tara in care cartelele prepay se pot cumpara fara a prezenta un act de identitate. in context, Pop a sustinut ca trebuie stabilit un echilibru intre dreptul la intimitate, pe de o parte, si dreptul la securitate si la viata, pe de alta parte.

MAI, despre decizia CCR privind cartelele prepay: sunt utilizate de membrii gruparilor de crima organizata

Dupa ce Curtea Constitutionala a declarat ca fiind neconstitutionala Legea Big Brother, care ar fi obligat utilizatorii de cartele prepay sa le cumpere cu buletinul, Ministerul de Interne considera ca luptei impotriva criminalitatii organizate va fi afectata.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 05:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2247 seconds )