Libnet.ro
UNICEF

01:05

Camera Deputatilor a aprobat un proiect de lege prin care scade gradul de indatorare a Primariei Municipiului Bucuresti cu 500 de milioane de euro

Hotnews Hotnews,
 Camera Deputatilor a aprobat un proiect de lege prin care scade gradul de indatorare a Primariei Municipiului Bucuresti cu 500 de milioane de euro

Camera Deputatilor a aprobat un proiect de lege prin care scade gradul de indatorare a Primariei Municipiului Bucuresti cu 500 de milioane de euro. Mai exact, Primaria Capitalei a emis in 2005 obligatiuni in valoare de 500 milioane de euro, bani din care s-au cumparat cele 1000 de autobuze Mercedes 200 fara aer conditionat), s-au dat bani pentru stadionul National Arena si Pasajul Basarab. Acesti bani trebuie achitati integral pana in 2015. continuă pe Hotnews

Legea parteneriatului public-privat, aprobata pe articole de Camera Deputatilor

Camera Deputatilor a aprobat, marti, pe articole, proiectul de lege privind parteneriatul public-privat. Ministrul Dan Sova a aratat ca actul normativ este necesar pentru ca, desi exista legea 178/2010, nu s-a facut niciun proiect, scrie Mediafax .

Legea privind amnistia si gratierea, pe agenda pentru vot final in Camera Deputatilor

Controversatul proiect de lege care prevede amnistia si gratierea unor largi categorii de infractori se afla pe ordinea de zi a sedintei de plen de marti a Camerei Deputatilor. Este ultimul punct pe ordinea de zi. Reamintim ca, sub o puternica presiune publica, deputatii au retras martea trecuta proiectul din plen.

Legea Parteneriatului Public-Privat a fost votata pe articole si aprobata cu amendamente in Camera Deputatilor: Partenerul privat care nu respecta conditiile din contract poate fi inlocuit si fara licitatie

Noua lege a Parteneriatului Public-Privat PPP) a fost aprobata, marti, pe capitole si cu amendamente de catre Camera Deputatilor, in rol de Camera Decizionala. Legea a suferit cateva modificari prin amendamentele depuse la Comisii, insa a pastrat elementele controversate despre care opozitia sustine ca va deschide calea pentru incheierea unor contracte netransparente si ar da atributii nejustificat de mari Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine condus de Dan Sova. In varianta aprobata, ramane si posibilitatea de a denunta unilateral un PPP din motive exceptionale legate de interesul national sau local. Deputatii urmeaza sa dea tot marti votul final asupra acestui proiect de lege.

Camera Deputatilor a adoptat Legea parteneriatului public-privat.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 242 de voturi pentru, 37 voturi impotriva si 40 de abtineri, proiectul de lege privind parteneriatul public-privat, informeaza Mediafax. Deputatul PDL Alexandru Nazare a precizat ca deputatii democrat-liberali au votat impotriva proiectului de lege, ei apreciind ca legea ar deschide calea pentru incheierea unor contracte netransparente si ar da atributii nejustificat de mari Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii .

Legea vanzarii terenurilor agricole a trecut de Camera Deputatilor

Legea vanzarii terenurilor agricole a trecut, fara alte modificari, de Camera Deputatilor, ne-au declarat surse parlamentare.

Istoria unui contract prin care Autoritatea Navala a incercat sa cedeze pavilionul maritim al Romaniei pentru 30 de ani unei firme din Cipru. Mizele contractului

In septembrie 2012, Autoritatea Navala Romana ANR) a incheiat un contract cu firma cipriota Ilvana Holding prin care se cedeaza drepturile de administrare a registrului maritim roman. Prin acest contract, firma cipriota care are o subsidiara in Germania, Romanian International Flag Administration RIFA), ar putea intermedia toate operatiunile necesare inmatricularii de nave straine sub pavilion romanesc. Contractul a fost chestionat de cateva institutii ale statului roman sub aspectul oportunitatii. Mai mult, Corpul de Control al Ministerului Transporturilor si arbitrul achizitiilor publice ANRMAP) arata ca acest contract controversat a fost incheiat prin incalcarea legii. In plus, cazul a ajuns si in atentia procurorilor DNA.

Legile privind amnistia si exceptia de neconstitutionalitate, pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, pentru vot final

Controversatul proiect de lege care prevede amnistia si gratierea unor largi categorii de infractori se afla pe ordinea de zi a sedintei de plen de marti a Camerei Deputatilor. Este ultimul punct pe ordinea de zi. Astfel, propunerea legislativa pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse Pl-x 162/2013) este programata pentru votul final la ora 12. Reamintim ca, sub o puternica presiune publica, deputatii au retras martea trecuta proiectul din plen. De asemenea, pe ordinea de zi se afla si proiectul care propune suspendarea proceselor pana la solutionarea exceptiilor de neconstitutionalitate - arma prin care marile dosare de coruptie au fost amanate cu ani intregi. Ora 13. 00: Propunerea legislativa privind suspendarea proceselor pana la solutionarea exceptiilor de neconstitutionalitate a fost respinsa la votul pe articole, dar urmeaza votul final.

Legea privind amnistia si gratierea, pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, pentru vot final

Controversatul proiect de lege care prevede amnistia si gratierea unor largi categorii de infractori se afla pe ordinea de zi a sedintei de plen de marti a Camerei Deputatilor. Este ultimul punct pe ordinea de zi. Astfel, propunerea legislativa pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse Pl-x 162/2013) este programata pentru votul final la ora 12. Reamintim ca, sub o puternica presiune publica, deputatii au retras martea trecuta proiectul din plen. HotNews. ro va va tine la curent cu votul din Camera Deputatilor.

Deputatii au adoptat Legea privind grupa I de munca, pentru cei care au lucrat in conditii grele

Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege care modifica legea privind sistemul unitar de pensii publice si introduce recunoasterea grupei I de munca. Mai exact, cei care au lucrat in conditii grele, se incadreaza in grupa I de munca si au stagiu complet de cotizare, se pot pensiona mai devreme. Camera Deputatilor este forul decizional, legea merge la promulagare.

Camera Deputatilor a aprobat proiectul pentru incadrarea militarilor inapti sau apti militar

Camera Deputatilor a adoptat, marti, o propunere legislativa potrivit careia cadrele militare care sunt inapte sau apte limitat serviciului militar sa poata fi incadrate in unitatile in care au activat pe.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2329 seconds )