Libnet.ro
UNICEF

05:00

Legea vanzarii terenurilor agricole a trecut de Camera Deputatilor

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Legea vanzarii terenurilor agricole a trecut de Camera Deputatilor

Legea vanzarii terenurilor agricole a trecut, fara alte modificari, de Camera Deputatilor, ne-au declarat surse parlamentare. continuă pe Ziarul Bursa

Legea Parteneriatului Public-Privat a fost votata pe articole si aprobata cu amendamente in Camera Deputatilor: Partenerul privat care nu respecta conditiile din contract poate fi inlocuit si fara licitatie

Noua lege a Parteneriatului Public-Privat PPP) a fost aprobata, marti, pe capitole si cu amendamente de catre Camera Deputatilor, in rol de Camera Decizionala. Legea a suferit cateva modificari prin amendamentele depuse la Comisii, insa a pastrat elementele controversate despre care opozitia sustine ca va deschide calea pentru incheierea unor contracte netransparente si ar da atributii nejustificat de mari Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine condus de Dan Sova. In varianta aprobata, ramane si posibilitatea de a denunta unilateral un PPP din motive exceptionale legate de interesul national sau local. Deputatii urmeaza sa dea tot marti votul final asupra acestui proiect de lege.

Bulgaria amana liberalizarea pietei terenurilor agricole

Parlamentul bulgar a prelungit pana in 2020 moratoriul legat de vanzarea terenurilor agricole catre ceta and teni din UE, in ciuda avertismentului dat de Comisia Europeana, transmit surse din presa.

Camera Deputatilor a adoptat Legea parteneriatului public-privat.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 242 de voturi pentru, 37 voturi impotriva si 40 de abtineri, proiectul de lege privind parteneriatul public-privat, informeaza Mediafax. Deputatul PDL Alexandru Nazare a precizat ca deputatii democrat-liberali au votat impotriva proiectului de lege, ei apreciind ca legea ar deschide calea pentru incheierea unor contracte netransparente si ar da atributii nejustificat de mari Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii .

Legea parteneriatului public-privat, aprobata pe articole de Camera Deputatilor

Camera Deputatilor a aprobat, marti, pe articole, proiectul de lege privind parteneriatul public-privat. Ministrul Dan Sova a aratat ca actul normativ este necesar pentru ca, desi exista legea 178/2010, nu s-a facut niciun proiect, scrie Mediafax .

Camera Deputatilor a aprobat un proiect de lege prin care scade gradul de indatorare a Primariei Municipiului Bucuresti cu 500 de milioane de euro

Camera Deputatilor a aprobat un proiect de lege prin care scade gradul de indatorare a Primariei Municipiului Bucuresti cu 500 de milioane de euro. Mai exact, Primaria Capitalei a emis in 2005 obligatiuni in valoare de 500 milioane de euro, bani din care s-au cumparat cele 1000 de autobuze Mercedes 200 fara aer conditionat), s-au dat bani pentru stadionul National Arena si Pasajul Basarab. Acesti bani trebuie achitati integral pana in 2015.

Legea privind amnistia si gratierea, pe agenda pentru vot final in Camera Deputatilor

Controversatul proiect de lege care prevede amnistia si gratierea unor largi categorii de infractori se afla pe ordinea de zi a sedintei de plen de marti a Camerei Deputatilor. Este ultimul punct pe ordinea de zi. Reamintim ca, sub o puternica presiune publica, deputatii au retras martea trecuta proiectul din plen.

Legea privind amnistia si gratierea, pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, pentru vot final

Controversatul proiect de lege care prevede amnistia si gratierea unor largi categorii de infractori se afla pe ordinea de zi a sedintei de plen de marti a Camerei Deputatilor. Este ultimul punct pe ordinea de zi. Astfel, propunerea legislativa pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse Pl-x 162/2013) este programata pentru votul final la ora 12. Reamintim ca, sub o puternica presiune publica, deputatii au retras martea trecuta proiectul din plen. HotNews. ro va va tine la curent cu votul din Camera Deputatilor.

UPDATE. Camera Deputatilor a respins reintroducerea SUSPENDARII judecarii dosarelor cat ...

UPDATE: Camerei Deputatilor a respins, marti, propunerea de modificare a legii care prevedea suspendarea judecarii unei cauze pana cand CCR se pronunta asupra neconsitutionalitatii, transmite Mediafax. Deputatii au respins propunerea cu 264 de voturi pentru, 22 de voturi impotriva si 6 abtineri. Proiectul, depus in 18 noiembrie 2013, a fost initiat de 12 parlamentari: Mate Andras Levente UDMR), Ioan Adam PSD), Marko Attila UDMR), Marian Neacsu PSD), Sorin Stragea PSD), Marton Arpad .

Concluziile sedintei dintre Ministrul Justitiei si Comisia juridica din Camera Deputatilor.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, dupa ce s-a intalnit cu membri ai Comisiei juridice a Camerei Deputatilor ca noul Cod Penal trebuie sa intre in vigoare de la 1 februarie, relateaza Mediafax. A fost o continuare a dialogului inceput vineri cu membrii Comisiei juridice, am primit o invitatie de a veni astazi aici pentru a continua dialogul. A fost un dialog destul de consistent incepand de la texte de lege, in mod concret, pana la principii ale vechiului sau noului Cod .

Camera Deputatilor: Atitudinea si mesajele transmise in spatiul public de catre Lucian Bolcas, pe ordinea de zi a unei subcomisii din cadrul Comisiei pentru drepturile omului

Subcomisia pentru egalitate de tratament si nediscriminare din cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale discuta luni atitudinea si mesajele transmise in spatiul public de catre Lucian Bolcas, propunerea Senatului pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa al Camerei Deputatilor.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2288 seconds )