Libnet.ro
UNICEF

05:00

A cincea zi de negocieri pentru preluarea Oltchim.

România Liberă România Liberă,
A cincea zi de negocieri pentru preluarea Oltchim.

Negocierile pentru preluarea combinatului Oltchim au ajuns in cea de-a cincea zi. Dan Diaconescu se plange de clauzele contractuale si are tot felul de temeri, potrivit digi24. ro. Diaconescu vrea sa se asigure ca societatile de stat care au bani de recuperat de la Oltchim nu vor cere insolventa combinatului, imediat dupa vanzare. Guvernul, pe de alta parte, nu crede ca omul de afaceri are banii pe care i-a promis pentru preluarea combinatului. Iar dupa aceste discutii care s-au intins pe . continuă pe România Liberă

Diaconescu, la Ministerul Economiei: Am banii pentru preluarea Oltchim.

Dan Diaconescu a declarat vineri ca are banii necesari pentru preluarea Oltchim si sustine ca OPSPI si Ministerul Economiei au incalcat confidentialitatea negocierilor, livrand documente si informatii presei, potrivit Mediafax. Banii au fost si inainte de privatizare, sunt si acum si vor fi si de acum incolo, dar mai trebuie ca si Ponta sa-i vrea. Partenerii nostri in aceasta trazactie OPSPI si Ministerul Economiei - n. r. ) au incalcat toate clauzele de confidentialitate, furnizand presei .

Negocieri pentru privatizarea Oltchim

47 Mihai Diculoiu, liderul de sindicat de la Oltchim a sosit in urma cu cateva minute la Ministerul Economiei. 30 - SIE, chemat la raport de Ponta Directorul Serviciului de Informatii Externe SIE), Teodor Melescanu, a venit in aceasta dimineata la sediul Guvernului, ca sa discute cu premierul Victor Ponta despre situatia de la Oltchim, au declarat surse oficiale. 53: Reprezentantii consultantului PwC pentru privatizarea Oltchim au intrat in aceasta dimineata in Ministerul Economiei. Negocierile pentru semnarea contractului de privatizare vor fi reluate incepand cu ora 11, potrivit ultimelor date disponibile. 30 : Sute de angajati protesteaza din nou la Oltchim Sute de angajati ai combinatului Oltchim au iesit astazi din nou in strada, relateaza sursele de presa. Protestatarii cer autoritatilor sa rezolve situatia. Si la Arpechim Pitesti angajatii protesteaza. in jur de 600 de oameni cer lamurirea situatiei de la Arpechim. 00: Videanu il ameninta pe Ponta cu justitia pentru subminarea economiei in cazul Oltchim Adriean Videanu, liderul Partidului Democrat Liberal PDL) i-a cerut prrimului ministru, Victor Ponta, sa prezinte, in termen de 48 de ore, argumente in legatura cu modul in care a fost gestionat subiectul legat de privatizarea combinatului Oltchim, el declarand ca, in caz contrar, va sesiza Parchetul pentru tentativa de subminare a economiei nationale, relateaza sursele de presa. El a spus, ca Ponta este singurul vinovat pentru inchiderea Oltchim si pentru esecul privatizarii combinatului. Premierul Victor Ponta a declarat, aseara, la un post de televiziune, ca are indicii ca participarea lui Dan Diaconescu la licitatia pentru vanzarea combinatului valcean Oltchim are legaturi cu liderul PDL Adriean Videanu si ca aceste informatii vor fi probate de Directia Nationala Anticoruptie DNA).

Roibu: Remus Vulpescu a refuzat solutiile de finantare pentru redresarea Oltchim

Constantin Roibu, fostul director de la Oltchim, a declarat astazi ca Remus Vulpescu a refuzat solutiile de finantare pentru redresarea Oltchim, transmite Antena. ro.

Daniel Daianu: Licitatiile ca pentru privatizarea Oltchim nu trebuie sa fie deschise oricui, in orice conditii, cu orice oferta

Fostul ministru de Finante, Daniel Daianu, si-a reintarit afirmatia potrivit careia intr-o licitatie precum cea pentru privatizarea Oltchim nu se poate sa participe oricine, facuta mai deveme miercuri.

Daniel Daianu: Licitatiile ca cea pentru privatizarea Oltchim nu trebuie sa fie deschise oricui, in orice conditii, cu orice oferta

Fostul ministru de Finante, Daniel Daianu, si-a reintarit afirmatia potrivit careia intr-o licitatie precum cea pentru privatizarea Oltchim nu se poate sa participe oricine, facuta mai deveme miercuri.

PROTESTE DE AMPLOARE la OLTCHIM Angajatii combinatului isi cer salariile si reclama ...

Aproximativ 500 de angajati ai Oltchim Ramnicu Valcea au reluat protestele, miercuri dimineata, in fata pavilionului administrativ al unitatii, oamenii anuntand ca vor renunta la proteste doar in momentul in care va fi reluata productia combinatului, iar ei isi vor primi salariile restante, potrivit Mediafax. Am protestat pana acum o saptamana, am intrat si in greva foamei, au zis ca ne ajuta, dar uitati-va unde am ajuns. Vom ramane sa protestam pana cand se va relua productia. Maine se .

Melescanu a discutat cu Ponta despre situatia Oltchim. Negocierile incep fara Dan Diaconescu. Cand se intoarce afaceristul in tara

UPDATE - Dan Diaconescu va reveni in tara miercuri in jurul orei 13. 00, cu o cursa aeriana de la Viena, pentru a continua discutiile cu autoritatile romane privind privatizarea Oltchim, au declarat surse.

Chitoiu: Daca Dan Diaconescu va plati pretul licitat pentru achizitia Oltchim, banii vor merge sub forma de ajutor de salvgardare

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a afirmat astazi ca, daca Dan Diaconescu va plati pretul licitat pentru achizitia pachetului majoritar de actiuni la Oltchim, acesti bani vor merge la combinat sub forma de ajutor de salvgardare.

Vocea Rusiei, atac dur la PricewaterhouseCoopers pentru privatizarea Oltchim: O comedie a erorilor. De ce seful OSPI mai este in functie?

Ziua Rusiei ataca dur compania PricewaterhouseCoopers pentru modul in care a realizat caietul de sarcini la privatizarea Oltchim, afirmand ca increderea oarba in consultanti financiari straini a fost si ramane una dintre marele vulnerabilitati ale guvernelor din tari in curs de tranzitie.

ştiri din Economie

ştiri de la România Liberă

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2275 seconds )