Libnet.ro
UNICEF

15:00

Jianu, Ministrul pentru IMM-uri: Ma ingrijoreaza numarul inca mare de firme care se desfiinteaza

Hotnews Hotnews,
 Jianu, Ministrul pentru IMM-uri: Ma ingrijoreaza numarul inca mare de firme care se desfiinteaza

Ministrul delegat pentru IMM-uri si mediul de afaceri, Florin Jianu, vrea sa faca o cercetare in randul firmelor care s-au inchis in ultima perioada, pentru a determina factorii care au dus la aceasta situatie, in conditiile in care in numarul de firme desfiintate se mentine la niveluri ridicate, scrie Mediafax. In primele doua trimestre, numarul de agenti economici a crescut cu 12. 152, adica numarul firmelor care s-au infiintat a fost mai mare decat numarul radierilor. S-au inscris un numar de 48. 200 de firme si s-au radiat 36. 000 de firme. Este bine ca avem un spor pozitiv in randul IMM-urilor. Ma ingrijoreaza insa si numarul mare de radieri si de inchideri de firme, care a ramas usor constant in ultima perioada. Am cerut colegilor mei sa facem o cercetare in randul celor care au inchis firmele, sa vedem care sunt problemele, sa incercam sa raspundem prin politici acestor probleme. Acesta este rolul ministerului nostru: sa vada unde sunt problemele si sa ia masuri pentru a imbunatati mediul de afaceri, a declarat, vineri, Jianu, la conferinta Mediafax talks About SMEs. continuă pe Hotnews

Florin Jianu: Ma ingrijoreaza numarul inca mare de firme care se desfiinteaza

Florin Jianu, ministrul pentru IMM-uri si mediul de afaceri, a declarat ca va incepe o cercetare in randul firmelor care s-au inchis in ultima perioada. Ministerul spera sa determine factorii care au dus la aceasta situatie, in conditiile in care.

Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri si mediu de afaceri: Ma ingrijoreaza numarul mare de radieri si de inchideri de firme

Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri si mediu de afaceri, vrea sa realizeze o cercetare in randul firmelor care s-au inchis in ultima perioada, pentru a determina factorii care au dus la aceasta situatie, in conditiile in care numarul mare de firme desfiintate se mentine la cote ridicate.

IFC imprumuta Garanti Bank cu 35 milioane de euro pentru IMM-uri

IFC, institutie financiara membra a Grupului Banca Mondiala, acorda un credit de 35 milioane euro Garanti Bank Romania pentru finantarea IMM-urilor, cu 20 milioane euro destinate reimprumutarii firmelor controlate sau conduse de femei, care reprezinta peste o treime din actionarii companiilor.

Coface: Cu 13% mai putine IMM-uri insolvente in Spania si o stabilizare in Franta

Coface estimeaza pentru acest an o scadere cu 13% a numarului de intreprinderi mici si mijlocii IMM-uri) insolvente din Spania si o stabilizare in Franta, conform unui comunicat remis astazi redactiei, care mentioneaza ca in ambele tari gradul de insolventa al IMM-urilor ramane ingrijorator, iar impactul sau economic este semnificativ.

Doar 20% din IMM-uri au renuntat la platile cu numerar

Intreprinderile mici si mijlocii utilizeaza numerar pentru circa 80% din platile firmei, in timp ce doar 8% utilizeaza carduri, se arata intr-un studiu realizat de Visa Romania, din care reiese ca peste 50% dintre IMM-uri au dificultati de gestionare a fluxului de numerar.

Numarul mare de firme desfiintate este ingrijorator

Ministrul delegat pentru IMM-uri si mediul de afaceri, Florin Jianu, vrea sa faca o cercetare in randul firmelor care s-au inchis in ultima perioada, pentru a determina factorii care au dus la aceasta situatie, in conditiile in care in numarul de firme desfiintate se mentine la niveluri ridicate.

IMM-urile vor avea in scurt timp certificatele de datorii de la ANAF in format digital

Firmele mici si mijlocii vor putea obtine in scurt timp certificate de datorii de la bugetul de stat sau bugetul local si alte inscrisuri pentru IMM-uri in format digital, Guvernul adoptand miercuri o Ordonanta de Urgenta in acest sens, a declarat Florin Jianu, ministrul de resort.

Catalin Cretu, Visa Europe: IMM-urile utilizeaza numerar pentru circa 80% din platile firmei

Companiile mici si mijlocii utilizeaza numerar pentru aproape 80% din platile firmei si doar 8% utilizeaza carduri, potrivit unui studiu realizat de Visa Romania, din care reiese ca peste 50% dintre IMM-uri au dificultati de gestionare a fluxului de.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 15:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2255 seconds )