Libnet.ro
UNICEF

05:00

Peste 200 de sesizari ale romanilor din diaspora au fost trimise la BEC, dupa turul I

B1 B1,
Peste 200 de sesizari ale romanilor din diaspora au fost trimise la BEC, dupa turul I

Biroul Electoral Central a primit peste 200 de sesizari de la romanii din strainatate care au cerut marirea numarului de sectii de votare din diaspora la turul 2 al prezidentialelor si reclama nereguli. continuă pe B1

HARTA INTERACTIVA Cum se impart pe glob voturile romanilor din diaspora. Vezi in ce tari exotice au fost alegatori

La alegerile din 2 noiembrie, in Israel au votat doar 775 de romani, adica mai putin ca in Norvegia, Cehia sau Luxemburg. Din Zimbabwe catre Romania s-au trimis 6 voturi, iar in Sudan si Sri Lanka au votat 7, respectiv 10 romani. HotNews. ro a centralizat voturile venite din disapora si a realizat o harta interactiva care arata cum s-au repartizat geografic voturile romanilor de peste granita si cate sectii de votare au fost pentru fiecare tara.

Glasul romanilor din Diaspora vrea sa fie auzit

La ora 17:30 in jur de 2000 de oameni asteapta sa voteze la Institul Cultural Roman din Londra. Majoritatea tineri pana in 30 de ani asteptam cuminti sa ne alegem viitorul presedinte. Multi suntem descumpaniti, suntem constienti ca exista sanse mici sa mai ajungem sa votam, dar totusi induram frigul cu stoicism si speram.

Ponta, despre protestele din Diaspora: E legitima supararea lor. Nu sunt de acord ca sunt mai buni decat cei din tara

Premierul Victor Ponta afirma ca supararea romanilor din diaspora care nu au putut vota in primul tur al alegerilor a fost legitima, el spunand ca nu e de acord cu ideea ca cei din afara tarii sunt mai buni decat cei din tara sau ca.

Reactia ambasadei Statelor Unite la Bucuresti in cazul votului romanilor din diaspora

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti a reactionat marti seara pentru prima data in cazul chestiunii votului romanilor din diaspora, aceasta institutie comunicand faptul ca apreciaza faptul ca Ministerul Afacerilor Externe incearca remedierea problemelor aparute in primul tur al alegerilor prezidentiale.

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti reactioneaza in cazul votului romanilor din diaspora

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti a reactionat marti seara pentru prima data in cazul chestiunii votului romanilor din diaspora, aceasta institutie comunicand faptul ca apreciaza faptul ca Ministerul Afacerilor Externe incearca remedierea problemelor aparute in primul tur al alegerilor prezidentiale.

Ponta, la Giurgiu: Este legitima supararea celor din diaspora care nu au putut vota

Victor Ponta a declarat, marti, la Giurgiu, ca a inteles si a considerat legitima supararea romanilor din diaspora care nu au putut vota in primul tur al alegerilor. El a adaugat ca nu este de acord cu ideea c.

Problemele la votul romanesc din diaspora, incalcare a valorilor UE

Repetarea problemelor semnalate la votul romanilor din strainatate ar constitui o incalcare flagranta a valorilor fundamentale ale Uniunii Europene, acuza presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, intr-o scrisoare deschisa trimisa presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Federatia Romanilor din Europa cere MAE 1.000 de sectii de vot in strainatate

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa FADERE) cere Ministerului Afacerilor Externe 1000 de sectii de vot pentru romanii din diaspora si analizeaza posibilitatea de a depune plangere penala impotriva ministrului Titus Corlatean, pentru proasta organizare a alegerilor din strainatate.

Ponta, despre scandalul voturilor din diaspora: A fost proasta organizare

Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, la postul B1 ca in diaspora scrutinul a fost prost organizat si ca in turul al doilea ministrul si secretarii de stat vor merge acolo unde sunt probleme. Ponta a mai spus ca daca un singur .

Romanii din diaspora: 161.054 de alegatori au fost prezenti la urne

Numarul alegatorilor din diaspora care s-au prezentat la vot in cele 294 de sectii a ajuns in primul tur al alegerilor la 161. 054, cei mai multi votanti fiind in Italia, Spania si Republica Moldova, a anuntat, luni, Biroul Electoral Central BEC).

ştiri de la B1

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2094 seconds )