Libnet.ro
UNICEF

12:00

Piata gazelor se va liberaliza pentru IMM-uri de la 1 ianuarie. Ministrul delegat pentru Energie spune ca acestea ar putea avea probleme din cauza importurilor de gaze, in timp ce seful ANRE sustine ca nu vor fi cresteri de preturi importante

Hotnews Hotnews,
 Piata gazelor se va liberaliza pentru IMM-uri de la 1 ianuarie. Ministrul delegat pentru Energie spune ca acestea ar putea avea probleme din cauza importurilor de gaze, in timp ce seful ANRE sustine ca nu vor fi cresteri de preturi importante

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a anuntat joi ca nu a reusit sa convinga reprezentantii Comisiei Europene sa accepte prelungirea procesului de liberalizare a pretului gazelor in cazul IMM-urilor. In acest context, ministrul a spus ca are o ingrijorare fata de aceste IMM-uri deoarece ar putea sa cumpere gaze mai scumpe, in aceasta iarna, din cauza importurilor. Pe de alta parte, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei ANRE), Niculae Havrilet, sustine ca nu prevede cresteri importante la pretul gazelor pentru IMM-uri, mai ales ca pe bursa gazelor, s-au facut tranzactii pentru primul trimestru al anului viitor la un pret foarte apropiat de cel reglementat, respectiv 90 lei/MWh. La randul sau, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a afirmat ca Guvernul poate bloca pretul la gaze pe o perioada de 6 luni, daca se constata un dezechilibru intre cerere si oferta. continuă pe Hotnews

ANRE: Cresterea pretului gazelor nu va fi uriasa pentru IMM-uri

ANRE nu se asteapta la o crestere uriasa a pretului gazelor anul viitor pentru IMM-uri, a declarat resedintele ANRE, Niculae Havrilet, care a precizat ca orice liberalizare produce probleme, inainte de a avea beneficii.

Ministrul pentru IMM-uri: Contabilitatea simplificata va fi extinsa pana la o cifra de afaceri de 700.000 de euro

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu, a declarat joi la Deva ca incepand cu anul viitor firmele vor putea beneficia de simplificarea birocratiei prin extinderea asa numitei contabilitati simplificate pana la o cifra de afaceri de 700. 000 de euro, fata de 35. 000 de euro, cat este in prezent.

Certinvest a lansat o platforma alternativa de finantare pentru IMM-uri

Certinvest IMM, o societate de investitii, infiintata in luna noiembrie, isi propune sa investeasca 30-50 de milioane de euro, in urmatorii trei ani, exclusiv in obligatiuni emise de IMM-uri din Romania, au anuntat marti reprezentantii companiei.

Razvan Nicolescu, despre propunerea ANRE de amanare a liberalizarii pretului la gaze pentru CET-uri: De ce trebuie aplicata amanarea doar pentru CET-uri si nu si pentru IMM-uri?

Departamentul pentru Energie cere Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei ANRE) sa raspunda la mai multe intrebari inainte de a da curs solicitarii acesteia de a amana prin OUG liberalizarea pretului la gaze in cazul CET-urilor care livreaza energie termica populatiei, a declarat pentru HotNews. ro ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu. Acesta a spus ca una dintre intrebarile la care trebuie sa raspunda ANRE este De ce aceasta amanare de liberalizare trebuie sa se aplice doar CET-urilor si nu celorlalti consumatori care inca mai sunt reglementati, adica IMM-uri?. Vezi in text care sunt celalalte intrebari transmise de ministru reprezentantilor ANRE.

Fondul National de Garantare pentru IMM-uri va garanta proiecte cu fonduri europene pentru perioada 2014-2020

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri FNGCIMM) ar putea garanta proiectele cu finantare europeana din exercitiul financiar 2014-2020 pentru Programul Operational Regional, Programul Operational Competitivitate si Programul Operational Capital Uman.

ANRE nu se asteapta la o crestere uriasa a pretului gazelor pentru IMM-uri in 2015. Nicolescu avertizeaza sa nu pierdem locuri de munca

Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie ANRE) nu anticipeaza o crestere mare a pretului gazelor naturale pentru intreprinderile mici si mijlocii, a declarat Niculae Havrilet, presedintele institutiei, care a completat, insa, ca orice liberalizare produce probleme inainte de a avea beneficii.

Jianu, ministrul pentru IMM, atac la seful CEC Bank: Vom transforma o banca de stat in banca de dezvoltare fara sa ne impiedicam de o anumita persoana

Intentia noastra este sa avem o banca de dezvoltare si nu trebuie sa ne impiedicam de o persoana banca vizata ar fi CEC Bank, al carei presedinte- Radu Ghetea- s-a opus constant acestui proiect-n. red). O asemenea actiune trebuie asumata indiferent de parerea unei persoane sau alta. Important e sa se faca aceasta banca!, a spus marti ministrul delegat pentru IMM-uri, in cadrul unei conferinte organizate de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei. Ministrul Jianu are programata o intalnire marti la sediul BNR pe tema transformarii CEC Bank in banca de investitii.

Adevarul Live de la ora 13.00. Cine trebuie sa aiba grija de IMM-uri: statul sau bancile?

Economia nationala are nevoie de intreprinderi mici si mijlocii IMM-uri) dinamice care sa-i alimenteze cresterea. IMM-urile au nevoie de finantare bancara pentru dezvoltare. La randul lor, bancile au nevoie de clienti noi pentru a-si creste portofoliul de credite. Si, totusi, ce nu functioneaza in acest sistem logic? Iata o prima intrebare pentru dialogul cu Mihai Patrulescu, senior economist UniCredit Tiriac Bank.

Razvan Nicolescu: Este posibil ca gazele din import, mai scumpe, sa fie consumate doar de IMM-uri

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a declarat joi ca este posibil ca gazele din import, mai scumpe decat gazele produse intern, sa ajunga sa fie consumate doar de IMM-uri, lucru care ar .

Nicolescu: Gazele din import, mai scumpe, ar putea fi consumate doar de IMM-uri

Gazele din import, mai scumpe decat cele produse intern, ar putea ajunge sa fie consumate doar de IMM-uri, ceea ce ar reprezenta o problema, a avertizat, joi, ministrul delegat pentru Energie, Ravzan Nicolescu.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 12:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2073 seconds )