Libnet.ro
UNICEF

08:00

Razvan Nicolescu: Gazprom va reduce de marti cu 10% livrarile de gaze catre Romania

Hotnews Hotnews,
 Razvan Nicolescu: Gazprom va reduce de marti cu 10% livrarile de gaze catre Romania

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a anuntat ca Rusia a decis, fara sa ofere vreo explicatie, sa reduca livararile de gaze catre Romania cu 10%, incepand de marti. Nici vineri cand a redus importurile cu 5%, Gazprom nu a dorit sa explice motivele diminuarii cantitatilor livrate catre Romania. Nicolescu sustine in continuare ca in ciuda reducerii importurilor, nu exista niciun risc pentru aprovizionarea Romaniei. Discutam de cantitati abolut nesemnificative. Nu cred ca exista niciun fel de risc pentru securitatea aprovizionarii Romaniei si populatiei, nici daca furnizarile vor fi oprite in totalitate si se vor relua la primavara, a spus Nicolescu. Acesta a mai afirmat ca Romania nu are posibilitatea tehnica de a ajuta alte tari in cazul unei crize a gazului, cu exceptia Moldovei unde poate asigura, in cazul in care va fi nevoie, circa 3% din consumul acestei tari. continuă pe Hotnews

Nicolescu: Gazprom reduce de marti cu 10% livrarile de gaze catre Romania. Populatia nu va avea de suferit nici in cazul unei ierni extreme

Gazprom a anuntat reducerea exporturilor de gaze naturale catre Romania cu o cota de 10%, incepand de maine, a anuntat Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, in cadrul unei declaratii de presa.

Gazprom, reduce livrarile de gaze catre Romania; Penuria energetica dureaza trei zile si nu creeza probleme

Gazprom a informat joi Transgaz ca va reduce livrarile de gaze catre Romania in urmatoarele trei zile, fara sa explice motivele scaderii volumelor, a declarat vineri ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, mentionand ca nu exista motive.

Gazprom a anuntat Transgaz ca livrarile de gaze se fac la parametri normali sambata si duminica

Compania rusa Gazprom a anuntat Transgaz ca livrarile de gaze naturale sunt efectuate la parametri normali sambata si duminica, fara explica motivele reducerii cu 5% aplicata vineri sau ce se va intampla de luni, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu. in aceasta dimineata ieri dimineata n. r. ), Departamentul pentru Energie a fost informat de conducerea Transgaz, ca Transgaz a primit o adresa de la dispeceratul Gazprom din Sofia, Bulgaria, conform careia astazi si maine livrarile de gaze vor fi efectuate la parametri normali, fara a mai fi aplicate reducerile anuntate ieri. Nu au fost oferite in aceasta adresa informatii despre motivele reducerii de 5% aplicata ieri si confirmarea ca saptamana viitoare livrarile se vor realiza conform grafiicului agreat, a precizat Nicolescu pentru Mediafax.

Ministrul Energiei: Gazprom va reduce cu 10% exporturile de gaze catre Romania

Ministrul Energiei, Razvan Nicolescu, a anuntat luni ca Gazprom va reduce cu 10% exporturile de gaze catre Romania, incepand de saptamana viitoare.

UPDATE Razvan Nicolescu: Rusia a redus vineri cu 5% cantitatile de gaze livrate Romaniei/Importurile vor fi reduse cu 9% sambata si cu 5% duminica/ Exclud orice fel de risc in aprovizionarea Romaniei

Fluxurile de gaze prognozate din Federatia Rusa catre Romania s-au redus vineri cu 5% fata de ceea ce era planificat, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu. La solicitarea HotNews. ro, ministrul a afirmat ca este vorba de cantitati mici. Nu am fost oficial informati in legatura cu motivul acestei reduceri, a precizat Nicolescu. Reamintim ca Rusia a lansat un avertisment la adresa Uniunii Europene ca va lua masuri impotriva tarilor care sprijina Ucraina. UPDATE Razvan Nicolescu a revenit cu informatii dupa o discutie cu reprezentantii Petrom, Romgaz si Transgaz, spunand ca nu exista niciun risc pentru aprovizionarea cu gaze in Romania. Importurile vor fi mai scazute si zilele urmatoare: cu 9% sambata si cu 5% duminica.

Razvan Nicolescu: In termen de trei luni, va fi realizata o analiza privind viabilitatea construirii unei conducte de titei intre Pitesti si Pancevo

Ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu s-a intalnit, vineri, cu omologul sau din Serbia, Aleksandar Antic. Cei doi ministri au discutat cu acest prilej despre colaborarea in sectorul energetic intre Romania si Serbia. Cei doi au convenit finalizarea in termen de trei luni a unei analize privind viabilitatea construirii unei conducte care sa lege Pitesti de Pancevo si care sa faciliteze transportul titeiului catre rafinaria Pancevo prin Portul Constanta.

Gazprom anunta ca a reluat livrarile de gaze naturale catre Romania la PARAMETRI NORMALI

Compania rusa Gazprom a anuntat Transgaz ca livrarile de gaze naturale vor fi efectuate la parametri normali sambata si duminica, fara explica motivele reducerii cu 5% aplicata vineri sau ce se va intampla.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2682 seconds )