Libnet.ro
UNICEF

01:05

Sambra Oilor, una dintre cele mai vechi traditii locale. Ciobanii din Huta-Certeze incep din luna mai Masurisul Laptelui

Adevărul Adevărul,
Sambra Oilor, una dintre cele mai vechi traditii locale. Ciobanii din Huta-Certeze incep din luna mai Masurisul Laptelui

Sunt zone in care localnicii ii spun Ruptul Sterpelor sau Sambra Oilor, insa, in esenta, obiceiul e acelasi: ciobanii isi urca oile la munte, unde, dupa primul muls, se cantareste cantitatea de lapte data si se imparte la numarul de proprietari, astfel incat se va sti cat cas, cata branza si cata urda va primi fiecare pe parcursul acestui an. Evenimentul are loc, anul acesta, duminica, 4 mai. continuă pe Adevărul

Fotografii de ieri si de azi cu trei dintre cele mai vechi cartiere galatene

Este vorba despre o expozitie care va fi inaugurata la sfarsitul acestei luni la Muzeul de Stiintele Naturii. Manifestarea isi propune sa aduca in fata publicului imaginea de altadata in contrast cu cea din prezent a cunoscutelor cartiere din Galati.

Editorii il contrazic pe ministrul Educatiei: cele mai vechi manuale sunt din 1997

Cele mai vechi manuale nu sunt din 1990, asa cum a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie, la o conferinta de presa de saptamana trecuta, ci din 1997, atrage atentia Uniunea Editorilor din Romania UER).

Editorii il contrazic pe ministrul Educatiei: cele mai vechi manuale sunt din 1997, nu din 1990

Cele mai vechi manuale nu sunt din 1990, asa cum a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie, la o conferinta de presa de saptamana trecuta, ci din 1997, atrage atentia Uniunea Editorilor din Romania UER).

Facebook cumpara una dintre cele mai populare aplicatii de fitness din lume

Facebook a mai cumparat un produs, de data aceasta o aplicatie mobila care urmareste activitatea noastra si ne ofera statistici privind numarul de pasi pe care-l facem - Moves.

Cinci dintre cele mai bune metode de detoxifiere a organismului

Tot mai des, suntem imbiate sa testam metode ce promit purificarea organismului de toxine. Organismul are propriile mecanisme prin care se curata de substantele nocive: transpiratia, diureza eliminarea de urina),.

5 dintre cele mai bune metode de detoxifiere a organismului

Tot mai des, suntem imbiate sa testam metode ce promit purificarea organismului de toxine.

inteleptii Pamantului: cele mai vechi plante si cei mai varstnici copaci din lume

Zeci de mii de ani au trecut peste anumite plante si animale, insa viata lor este in pericol de a se sfarsi este nevoie de interventia omului in protejarea acestora.

Pompierii au ecologizat una dintre cele mai populate zone de agrement din Galati

In jur de 100 de militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Galati au ecologizat Lacul Vanatori.

Calarasi, satul frunzelor de stejar. Cum a ajuns o comuna din Cluj sa poarte nume de judet

Una dintre cele mai vechi asezari din judetul Cluj este Calarasi. Acesta este numele unui sat si a unei comune si nu au nicio legatura cu judetul Calarasi din sudul tarii. Numele vechi al satului Calarasi este Harastas, un derivat de la un termen in maghiara care face trimitere la o specie de stejari. in zona sunt paduri de stejari.

WOW! Andreea Balan, cum n-ai mai vazut-o niciodata! A imbracat rochia de mireasa! FOTO

E una dintre cele mai in voga si sexy artiste ale momentului si totodata una dintre cele mai ravnite burlacite.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2444 seconds )