Libnet.ro
UNICEF

05:30

SRI: Deciziile CC in privinta cartelelor prepay au efecte grave asupra securitatii nationale

România Liberă România Liberă,
SRI: Deciziile CC in privinta cartelelor prepay au efecte grave asupra securitatii nationale

Deciziile CC in privinta cartelelor prepay au efecte grave asupra securitatii nationale prin producerea unui vid legislativ, cu consecinte greu de anticipat, au declarat reprezentantii SRI. continuă pe România Liberă

Adevarul Live, ora 10.00. Georgian Pop, presedintele Comisiei de control a SRI, despre legea cartelelor prepay si candidatul 007

Deputatul Georgian Pop, presedintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, va vorbi, la Adevarul Live, de la ora 10. 00, despre importanta legii Big Brother si cea a cartelelor prepay, sustinute de comunitatea de informatii, dar declarate neconstitutionale de CCR. Emisiunea va fi moderata de jurnalistul Sebastian Zachmann.

SRI: Deciziile CCR pe Legea BigBrother si Legea cartelelor prepay au produs un vid legislativ. Consecintele sunt deja resimitite - imposibilitatea institutiilor statului de gestiona riscuri si amenintari iminente la adresa securitatii nationale

Serviciul Roman de Informatii a transmis, sambata, un punct de vedere referitor la deciziile Curtii Constitutionale de a declara drept neconstitutionale asa-numita Lege BigBrother si Legea cartelelor prepay. SRI afirma ca efectul deciziilor CCR este un vid legislativ, cu consecinte grave, greu de anticipat, asupra securitatii nationale si ca aceste consecinte sunt deja resimitite in reducerea drastica a capabilitatilor operationale, in imposibilitatea institutiilor statului de gestiona riscuri si amenintari iminente la adresa securitatii nationale, precum si in crearea unor vulnerabilitati fara precedent, de natura a afecta siguranta cetatenilor.

SRI: Deciziile CCR privind cartelele prepay dau consecinte grave asupra securitatii nationale

Reprezentantii SRI au afirmat, sambata, ca deciziile Curtii Constitutionale CCR) prin care asa-zisa lege Big Brother si Legea cartelelor prepay au fost declarate neconstitutionale, dau consecinte grave.

Adevarul Live, Georgian Pop: Zeci de milioane de cartele prepay sunt cumparate cu sacosa din Romania

Deputatul Georgian Pop, presedintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, vorbeste, la Adevarul Live, despre importanta legii Big Brother si cea a cartelelor prepay, sustinute de comunitatea de informatii, dar declarate neconstitutionale de CCR.

CCR: Legea cartelelor PrePay nu prevedea garantiile care sa asigure ocrotirea drepturilor fundamentale

CCR precizeaza, referitor la Legea cartelelor PrePay, ca nu a declarat neconstitutionale operatiunile de retinere si stocare a datelor, in sine, ci doar faptul ca accesul la aceste date si utilizarea lor nu sunt insotite de garantiile necesare care sa asigure ocrotirea drepturilor fundamentale.

VIDEO. CCR: Legea cartelelor PrePay nu prevedea garantiile care sa asigure ocrotirea drepturilor fundamentale

CCR precizeaza, referitor la Legea cartelelor PrePay, ca nu a declarat neconstitutionale operatiunile de retinere si stocare a datelor, in sine, ci doar faptul ca accesul la aceste date si utilizarea lor nu sunt insotite de garantiile necesare care sa asigure ocrotirea drepturilor fundamentale.

Sebastian Ghita si George Maior critica judecatorii Curtii Constitutionale pentru ca au respins legea Big Brother si legea cartelelor prepay

Doua legi sustinute de comunitatea de informatii - cea privind retinerea datelor, cunoscuta drept legea Big Brother, si cea referitoare la identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay - au fost declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala a Romaniei. Fata de decizia CCR in cazul legii Big Brother si-au exprimat dezaprobarea atat seful SRI George Maior, cat si sefa DNA Laura Codruta Kovesi. Mai mult, Maior si-a exprimat mirarea ca oameni care au activat in domeniul aplicarii legii, ca Daniel Morar fost sef al DNA, in prezent judecator la CCR) nu pot privi lucrurile din aceeasi perspectiva. Deciziile Curtii au fost criticate si de deputatul PSD Sebastian Ghita, membru al comisiei parlamentare de control asupra activitatii SRI, care a afirmat ca acestea reprezinta o greseala uriasa fata de interesele Romaniei si s-a declarat totodata convins ca judecatorii CCR nu prea au inteles bine despre ce este vorba.

VIDEO Georgian Pop: Milioane de cartele prepay sunt cumparate cu sacosa din Romania si merg in Orientul Apropiat

Deputatul Georgian Pop, presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, a declarat, joi, la Adevarul Live ca Romania este singura tara in care cartelele prepay se pot cumpara fara a prezenta un act de identitate. in context, Pop a sustinut ca trebuie stabilit un echilibru intre dreptul la intimitate, pe de o parte, si dreptul la securitate si la viata, pe de alta parte.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 05:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2288 seconds )