Libnet.ro
UNICEF

12:00

Ziua Nationala: Au inceput ceremoniile de 1 Decembrie

România Liberă România Liberă,
Ziua Nationala: Au inceput ceremoniile de 1 Decembrie

Anual, in toata tara, de 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, este marcata prin parade militare si ceremonii militare si religioase de depunere de coroane de flori in garnizoanele din tara unde sunt dislocate mari unitati si unitati militare. continuă pe România Liberă

Ziua Nationala: Ce evenimente au loc de 1 Decembrie

Anual, in toata tara, de 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, este marcata prin parade militare si ceremonii militare si religioase de depunere de coroane de flori in garnizoanele din tara unde sunt dislocate mari unitati si unitati militare.

FOTO Ziua Nationala insorita a scos din case mii de braileni. Ceremoniile, fasolea cu carnati, muzica si dansul popular au avut mare priza la public

Ziua Nationala a scos in strada peste o mie de braileni care au venit in Piata Independentei pentru a asista la parada militara si la depunerea de coroane, dar si pentru a se delecta cu traditionala fasole cu carnati si cu spectacolul de muzica populara oferit de autoritatile locale. Sarbatoarea a fost cu atat mai frumoasa cu cat soarele a tinut cu brailenii si a inseninat ziua, dupa o lunga perioada de ploi si veme innorata.

1 Decembrie: programul complet al evenimentelor organizate in marile orase ale tarii de Ziua Nationala a Romaniei

Romanii de pretutindeni sarbatoresc marti, 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei si in marile orase ale tarii vor fi organizate o multime de evenimente dedicate sarbatorii. Adevarul va prezinta programul de Ziua Nationala.

De ce 1 Decembrie nu ar trebui sa fie Ziua Nationala a Romaniei

Adoptata in graba prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, 1 decembrie a fost aleasa doar sub criteriul orice alta zi decat 10 Mai, Ziua Nationala inainte de venirea comunismului. Nu a existat nici o dezbatere serioasa privind aceasta alegere. A fost aruncata la repezeala o zi, importanta de altfel, pentru a se inchide orice sansa privind revenirea, macar simbolica, la Monarhie.

Ce sarbatorim de fapt pe 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei. Evenimentul istoric care a adus romanii impreuna

Ziua Nationala a Romaniei a devenit data de 1 decembrie dupa Revolutie. Potrivit istoricilor, data este una semnificativa care celebreaza unirea tuturor romanilor.

Programul manifestarilor de 1 Decembrie la Satu Mare. De Ziua Nationala se va porni si iluminatul festiv

In organizarea Prefecturii, a Consiliului Judetean si Primariei Satu Mare, de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, in judet vor fi organizate o ampla serie de evenimente dedicate acestei sarbatori nationale. De asemnea, de Ziua Nationala se va aprinde la Satu Mare si iluminatul festiv in fata Hotelului Dacia.

1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita discret pe malul Borcei

Calarasenii au sarbatorit 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, la Orizont, iar parada trupelor si a tehnicii militare a fost cel mai asteptat moment al zilei.

Punctele de acces la parada militara de 1 decembrie. Pe unde pot intra oamenii la evenimentul de Ziua Nationala

Participantii la parada militara de Ziua Nationala, care va incepe la ora 11. 00, in Piata Constitutiei, vor putea intra la eveniment prin trei puncte de acces.

Iohannis: Ziua Nationala trebuie privita ca un nou inceput, dupa un an dificil, marcat de tragedii

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca Ziua Nationala trebuie sa marcheze un nou inceput, dupa un an marcat de tragedii, care au aratat ce lucruri nu functioneaza in Romania si care au scos la iveala o profunda dorinta de.

FOTO Cum au petrecut barladenii de Ziua Nationala a Romaniei. Punctul de atractie: fasolea cu aroma de carnaciori

Din ciclul de manifestari organizate de autoritatile barladene pentru a marca ziua de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, cele mai atractive pentru publicul larg au fost cele care au avut loc in fata Cercului Militar.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 12:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2098 seconds )