Libnet.ro
UNICEF

05:00

Cele mai vechi bijuterii din lume, descoperite in Croatia

Antena3 Antena3,
Cele mai vechi bijuterii din lume, descoperite in Croatia

Cele mai vechi bijuterii din lume au fost descoperite recent, in Croatia. Acestea au fost realizate in urma cu 130. 000 de ani si au fost autentificate de oamenii de stiinta, conform lexpress. fr, scrie. continuă pe Antena3

Airbus A320, unul dintre cele mai populare modele din lume

Modelul Airbus A320 este unul din cele mai populare avioane din lume, folosite de majoritatea companiilor mari. Cunoscut pentru eficienta sa si tehnologia avansata, mai bine de 11. 000 de modele au fost.

Cele mai fericite state din lume

Cele mai fericite state din lume sunt cele slab dezvoltate sau cele cu o economie puternica si unde libertatea e respectata? Aceasta e o intrebare esentiala in momentul in care sunt analizate studiile referitoare la gradul de fericire a oamenilor din ultimii ani.

Cele mai faimoase bijuterii ale dacilor. Cat de priceputi erau mesterii din atelierele Sarmizegetusei in prelucrarea aurului si unde au disparut comorile lor

Cele mai valoroase piese de tezaur descoperite in Sarmizegetusa Regia sunt bratarile din aur masiv, din vremea dacilor, bogat impodobite. Obiectele unice spun povestea maiestriei cu care dacii prelucrau metalele, sustin istoricii. De-a lungul timpului, multe alte tezaure de bijuterii care au apartinut vechilor locuitori ai tinuturilor Carpatilor s-au pierdut pentru totdeauna.

VIDEOFOTO: Cum arata cea mai rapida tastatura din lume si cat de repede poti sa scrii la ea

BeeRaider a fost numita recent cea mai rapida tastatura din lume, potrivit ozy. com. Problema cu tasturile qwerty deja cunoscute, fie ca vorbim de modelele clasice sau de cele inserate in display-uri unor touchscreen-uri este ca de multe ori tastele pe care le cautam se intersecteaza si apasam doua in loc de una sau apasam tasta gresita, asa cum se intampla pana acum si la masina de scris.

Pietrele cu simboluri gasite la Vadu Rau, cele mai vechi scrieri ale omenirii? Ce spun specialistii despre controversata descoperire din Neamt

Cele 120 de piese de piatra pe care apar simboluri ciudate gasite in urma cu zece ani in albia raului Bistrita au redeschis controversa asupra unei scrieri mai vechi cu cel putin un mileniu decat cea cuneiforma. Disputa istoricilor pe aceasta tema a pornit dupa descoperirea tablitelor de la Tartaria.

Cele mai spectaculoase poduri din Romania. Cum au conceput inginerii romani adevarate capodopere ale tehnicii

Inginerii romani au fost capabili de adevarate minuni ale tehnicii, reusind sa construiasca, la timpurile respective, unele dintre cele mai spectaculoase poduri din lume. Astfel, complexul de poduri realizat de inginerul Anghel Saligny era cel mai lung din Europa si ocupa locul trei in lume.

VIDEOFOTO: Care este cel mai popular mogul din lume care a implinit 80 de ani

Mister Monopoly, faimosul mogul virtual al jocului Monopoly a implinit 80 de ani! Mr. Monopoly a lansat cu aceasta ocazie si o aplicatie interactiva pe facebook numita Provocarea Monopoly 80. Pana pe 9 aprilie 2015, fanii jocului pot castiga unul dintre cele 10 jocuri Monopoly 80, daca raspund unui set de intrebari in urma carora vor afla care pion din istoria Monopoly le poarta noroc.

Cele mai frumoase locuri din Cluj - Napoca. Farmecul unui oras in 10 ipostaze

Daca vreti sa explorati nordul Romaniei incepeti de la Cluj, un oras medieval renascut datorita spiritului creativ al locuitorilor, spunea reporterul englez Charlie Ottley, in partea a treia a documentarului Wild Carpathia. Noi va spunem care sunt cele mai frumoase locuri din Cluj - Napoca.

Cele mai misterioase femei din istorie

Cele mai misterioase femei din istorie. Cleopatra, Elisabeta Bathory, Mata Hari sau Fanny Kaplan sunt femei care au fost subiectul multor controverse, despre acestea fiind scrise numeroase carti sau devenind subiect de film.

Cum a ajuns cea mai bantuita padure din lume, Hoia Baciu, acasa la Nicolas Cage

Padurea Hoia Baciu din Cluj-Napoca este pe primele locuri in topurile internationale despre cele mai bantuite locuri din lume, fiind numita Triungiul Bermudelor al Romaniei. inainte ca padurea sa apara intr-un articol publicat de BBC, celebrul actor Nicolas Cage a facut o vizita la Hoia Baciu si a fost atat de impresionat incat a dus cu el acasa o creanga din padure.

ştiri de la Antena3

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2181 seconds )