Libnet.ro
UNICEF

01:05

Remus Pricopie, ministrul Educatiei: Elevii claselor I vor invata dupa fise, iar elevii claselor a II-a vor invata dupa manualele vechi in urmatoarele saptamani

Hotnews Hotnews,
 Remus Pricopie, ministrul Educatiei: Elevii claselor I vor invata dupa fise, iar elevii claselor a II-a vor invata dupa manualele vechi in urmatoarele saptamani

Elevii de clasa I, incepand de maine si pentru o saptamana-doua, vor face recapitularea notiunilor pe care le-au invatat la clasa pregatitoare, dupa care vor invata dupa fise, a anuntat ministrul Educatiei, Remus Pricopie. Elevii de clasa a II-a vor folosi manualele vechi pentru a parcurge programa, a declarat ministrul, in cadrul unei emisiuni la TVR. Pricopie a precizat ca nu au fost identificate probleme majore in desfasurarea licitatiei pentru manuale digitale, pentru ca altfel CNSC ar fi suspendat sau anulat procedura. Noi ar trebui de maine intr-o saptamana sa anuntam rezultatele cu castigatorii licitatiei pentru manuale, dupa reevaluarea tuturor ofertelor depuse, a mai anuntat ministrul Educatiei. continuă pe Hotnews

Dupa ce a aprobat intrarea de cursanti fara BAC in universitati, ministrul Educatiei intareste ca acestia se pot inscrie in colegii, nu in facultati

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, precizeaza in cadrul unui comunicat de presa ca absolventii fara diploma de Bacalaureat se pot inscrie la colegiile pe care le organizeaza universitatile. La doua zile dupa ce a publicat in Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolventi de liceu fara bacalaureat, adica actul de care universitatile mai aveau nevoie pentru a incepe inscrierile tinerilor fara BAC, Remus Pricopie intareste ca acestia nu se pot inscrie la facultate, ci in colegiu. Ca o forma de stimulare a continuarii studiilor si de integrare a absolventilor de liceu cu sau fara diploma de Bacalaureat) pe piata muncii, acestia au avut intotdeauna posibilitatea de a urma cursurile unei scoli postliceale. Incepand cu anul scolar 2014-2015, acest lucru se poate face inclusiv in spatiul si sub organizarea unei universitati - Remus Pricopie.

Remus Pricopie: Nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de Bacalaureat

Remus Pricopie, ministrul Eductiei, a declarat, joi, ca nimeni nu se poate inscrie la facultate daca nu are diploma de Bacalaureat. Cei fara diploma se pot inscrie in aceste conditii doar la colegii, care au statut de scoala postliceala,.

Luni, 15 septembrie 2014: Prima zi de scoala in care elevii claselor I si a II-a nu au manuale. Care sunt marile probleme ale noului an scolar

Elevii incep scoala luni, pe 15 septembrie 2014. Copiii din clasele I si a II-a nu vor avea insa manuale scolare noi, si nici manuale digitale, desi ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a dat asigurari in repetate randuri ca acestea vor fi pe bancile elevilor. Este al doilea an in care elevii de clasa I nu au manuale conforme programei, avand in vedere ca anul trecut au avut manuale vechi si un curriculum nou. Anul acesta, curriculumul se schimba si pentru clasa a II-a. Licitatia pentru manuale nu s-a finalizat, insa, iar Ministerul este asteptat ca in 10 zile sa anunte din nou care sunt firmele pe care le desemneaza castigatoare pentru a realiza manualele. Citeste in articol care este structura anului scolar 2014-2015, cand vor sustine elevii tezele, ce teste nationale vor da anul acesta si care este calendarul bacalaureatului 2015 si calendarul evaluarii nationale 2015Vezi in articol programa scolara pentru elevii claselor I si a II-a.

Remus Pricopie: Vrem mai putine materii la a XI-a si a XII-a pentru ca elevii sa se concentreze pe examene

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, isi doreste ca numarul materiilor predate la clasele a XI-a si a XII-a sa scada peste cativa ani, iar elevii sa poata opta, in functie de interesul lor, pentru un domeniu sau altul, in vederea examenului de bacalaureat si a admiterii la facultate, transmite Mediafax.

Remus Pricopie: Examenul de Bacalaureat si Evaluarea nationala nu isi schimba structura in anul scolar 2014-2015

Examenul de Bacalaureat si Evaluarea nationala nu isi vor schimba structura in anul scolar 2014-2015, a declarat duminica pentru Agerpres ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie. Remus Pricopie este de parere ca in sistemul de invatamant trebuie sa fie efectuate schimbari cu conditia ca acestea sa fie realizate progresiv si sa aduca stabilitate si progres.

Remus Pricopie: Daca nu se rezolva problema manualelor putem reveni la editorul unic al Ministerului Educatiei

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat duminica, la Gaesti, ca, daca nu se rezolva in urmatorii cinci ani problema manualelor scolare, se poate ajunge la editorul unic al Ministerului Educatiei, solutie pe care totusi nu o agreeaza, transmite Agerpres.

Remus Pricopie: Subiectul admiterii in invatamantul superior fara diploma de BAC nu exista!

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, duminica, in judetul Dambovita, ca subiectul admiterii in invatamantul superior fara diploma de BAC nu exista, oficialul bazandu-se in acest sens pe doua articole din legea educatiei, care prevad ca nu ai dreptul sa te inscri in invatamantul superior fara diploma de Bacalaureat.

Ministrul Educatiei: Cadrele didactice vor primi 150 de euro pentru dezvoltare profesionala

Profesorii vor primi din nou bani pentru dezvoltare profesionala, insa aceasta va fi majorata la 150 de euro, potrivit ministrului Educatiei Nationale, Remus Pricopie. Stiti ca bugetele au crescut, ne uitam .

Ministrul Educatiei a aprobat modul de aplicare a programelor pentru cultura generala in invatamantul profesional

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a aprobat ordinul privind aplicarea programelor scolare in invatamantul profesional de stat cu durata de 3 ani si in invatamantul profesional special.

incepe noul an scolar. Regulament de conduita pentru elevi, parinti si profesori. Elevii claselor I si a II-a nu primesc manuale noi

Noul An Scolar vine cu noutatile sale. Dupa zece ani de absenta, elevii, parintii si profesorii trebuie sa tina cont si de un regulament de organizare, cu reguli de conduita. Noul regulament de conduita.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2198 seconds )