UPDATE Curtea Constitutionala: Ordonanta de Urgenta privind Codul insolventei este neconstitutionala
Curtea Constitutionala Romaniei a decis ca ordonanta de urgenta privind Codul insolventei este neconstitutionala, fiind admisa sesizarea Avocatului Poporului, informeaza Agerpres. CCR a constatat ca a fost incalcat art. 115 alin 4 si 6 din Constitutie, in sensul ca nu se justifica urgenta adoptarii OUG si ca Guvernul nu poate adopta ordonante care afecteaza regimul institutiilor fundamentale ale statului. Revenim cu informatii. continuă pe Hotnews
• Curtea Constitutionala: Ordonanta privind INSOLVENTA, neconstitutionala
Curtea Constitutionala a decis, astazi, ca unele prevederi din OUG privind insolventa sunt neconstitutionale, admitand astfel sesizarea Avocatului Poporului, care a contestat articolul 81 alineatul 3, ce reglementeaza doar pentru audiovizual, si.
• Codul insolventei este neconstitutional. Ce urmeaza.
Curtea Constitutionala a admis sesizarea Avocatului Poporului si a declarat neconstitutionala ordonanta de urgenta privind Codul insolventei. Rasufla usurate firmele deja aflate in procedura de insolventa ce riscau sa intre sub incidenta noului Cod si grupurile media cu datorii carora li se putea suspenda licenta. Ordonanta care adopta Codul insolventei fusese contestata la Curtea Constitutionala de Avocatul Poporului in prima parte a lunii octombrie pe motiv ca anumite prevederi din acesta nu .
• CCR: Ordonanta de urgenta privind insolventa, INTEGRAL NECONSTITUTIONALA
26 - Curtea Constitutionala a admis, marti, exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului referitor la ordonanta de urgenta a Guvernului privind insolventa si a constatat.
• CCR: Prevederi din Ordonanta de urgenta privind insolventa, neconstitutionale
Curtea Constitutionala a decis, marti, ca unele prevederi din Ordonanta de urgenta privind insolventa sunt neconstitutionale, admitand astfel sesizarea Avocatului Poporului, care a contestat articolul 81.
• CCR: Codul insolventei este neconstitutional.
Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) a decis ca noul Cod al insolventei este neconstitutional. CCR a admis sesizarea depusa de Avocatul Poporului. Citeste si: Codul insolventei intra vineri in vigoare Avocatul Poporului a transmis, in 9 octombrie, la Curtea Constitutionala, sesizarea in cazul Ordonantei de urgenta privind insolventa. In sesizarea, Avocatul Poporului a ridicat direct exceptia de neconstitutionalitate a articolului 81, alineatul 3, si a articolului 348 din Ordonanta de .
• Codul Insolventei, in vigoare
Codul Insolventei a intrat in vigoare vineri, cu toate ca Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa dezbata, astazi, o motiune initiata de grupurile parlamentare ale PP-DD si PDL - Opriti institutionalizarea inchizitiei audiovizualului si manipularea democratiei si ca maine Curtea Constitutionala ar urma sa discute sesizarea Avocatului Poporului pe marginea unor dispozitii din noua lege.
• Surse: Corina Dumitrescu, posibila propunere la locul vacant de la Curtea Constitutionala/ Dumitrescu: Nu pot sa spun nici da, nici nu
Corina Dumitrescu, in prezent membru CSM fara drept de vot, este sustinuta la ocuparea postului lasat liber de judecatoarea Iulia Motoc dupa alegerea ei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, au declarat pentru HotNews. ro surse politice. Candidatura sa ar fi puternic promovata in PSD de presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan. Sotul Corinei Dumitrescu este senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, vicepresedinte al Senatului. Contactata de HotNews. ro, Corina Dumitrescu a spus ca nu i s-a propus acest post, dar ca lumea poate sa discute. Intrebata daca ar accepta daca i s-ar propune, Corina Dumitrescu a raspuns: M-ati luat prin surprindere si nu pot sa decid pe loc. Nu pot sa va spun nici da, nici nu.